Câte posturi de șefi vor dispărea din CE Oltenia

Circa două sute de posturi de șefi vor dispărea din noua organigramă ce va fi conturată la Complexul Energetic Oltenia. Administrația are termen până la finalul lunii iunie să reconfigureze organigrama și vor dispărea posturi de șefi. Însă asigurările sunt că nu vor fi făcute concedieri. Șefii vor fi „retrogradați”, trecuți la execuție.

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a declarat că sunt aproximativ 200 de angajați care se vor regăsi în această situație. Conducerea e nevoită să facă această reorganizare ca să respecte ordonanța austerității.

“Până la 1 iulie, trebuie să se reglementeze chestiunile legate de șefii de birouri, servicii. E o chestie obligatorie. Cred că vor fi spre 200 de posturi care dispar pentru că trebuie să se încadreze în norma dată de acea ordonanță. Norma, în momentul de față, e mult mai jos. Majoritatea din birouri vor dispărea, poate și parte din departamente și servicii”, a declarat liderul FNME, într-un interviu la Radio Infinit.

Pîrvulescu a ținut să sublinieze că nu vor fi oameni dați afară și nici nu crede că-și va da cineva demisia. E convins că șefii care vor fi trecuți în cariere și termocentrale nu se vor împotrivi pentru că diferența între salarii nu este mare.

„Sigur vor accepta. Nimeni nu va pleca pe bani puțini. Dânșii nu pierd foarte mult că vor pierde funcția de conducere și merg la execuție. Nu mai sunt diferențele de salariu așa de mari. TESA de execuție e sub mulți muncitori din cariere. Peste tot vor fi mutați. În cariere și termocentrale, au plecat foarte mulți colegi care sunt în TESA de execuție. Cum va face compania să aducă din Târgu Jiu spre teritoriu e treaba dumnealor, dar aici există deficit foarte mare de personal”, a mai punctat Dumitru Pîrvulescu.

Vizualizări: 5,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: