Câți dascăli s-au înscris pentru posturile de directori

Nu mai puțin de 215 profesori s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ din judeţul Gorj. Este vorba de 111 posturi de director plin și 43 funcții de director adjunct.

Patru candidați au fost respinși în urma evaluării dosarelor de înscriere la concurs. Nu le cunoaștem numele, pentru că lista prezentată de ISJ Gorj este anonimizată.

„Proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat va avea loc în data de 15 octombrie 2021, iar proba de interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie -8 decembrie 2021, în locațiile stabilite de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj”, a anunțat ISJ Gorj.

Dacă iau cel puțin 7 puncte, profesorii pot trece în etapa de interviu unde, ca să fie declarați admiși, au nevoie din nou de cel puțin 7 puncte. Apoi se calculează media finală pentru departajarea candidaților.

Pe 10 ianuarie 2022, câștigătorii concursului vor prelua funcțiile de conducere.

În școlile unde nu este niciun candidat sau unde nu va promova nimeni concursul, trebuie să se organizeze o nouă competiție până la finalul anului școlar.

Este primul concurs de directori care se organizează în ultimii cinci ani. An de an au existat disensiuni legate de numirile directe, unele făcute pe criterii politice.

Vizualizări: 1,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: