Câţi gorjeni au fost arestaţi în străinătate sau expulzaţi

Unii dintre gorjenii care pleacă să muncească peste hotare sunt deseori aduşi cu forţa înapoi în ţară pentru că au săvârşit delicte ori nu au documente de şedere pe teritoriul altei ţări. Aşa s-a întâmplat şi cu 12 gorjeni care au fost anul acesta expulzaţi din Spania, Italia, Grecia şi Maria Britanie. Şeful Serviciului Public pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, Marcel Lungu, a declarat ieri că alţi zece gorjeni au decedat de la începutul anului prin ţări străine, mulţi dintre ei fiind înhumaţi în ţara în care au murit.

Nu mai puţin de 12 gorjeni au fost aduşi cu forţa înapoi în ţară după ce au fost depistaţi fără documente prin ţări străine. Aceştia au fost expulzaţi din Spania, Italia, Marea Britanie şi Grecia. „De la începutul anului şi până la 1 noiembrie 2014 avem un număr de 12 gorjeni expulzaţi din străinătate. Cei mai mulţi, cinci la număr, au fost din Spania, trei din Marea Britanie, trei din Italia şi unu din Grecia. Mai avem şi un număr de 126 de gorjeni arestaţi în special în ţări ca Italia, Spania, Marea Britanie şi Belgia. Aceştia îşi ispăşesc pedeapsa pe teritoriul ţărilor respective”, a declarat Marcel Lungu, şeful Serviciului Paşapoarte din cadrul Instituţiei Prefectului. Alţi 229 de gorjeni sunt suspendaţi de la libera circulaţie prin hotărâre judecătorească. Aceştia sunt în momentul de faţă cercetaţi de justiţie pentru anumite delicte şi nu pot să plece din ţară.

Decedaţii rămân printre străini

Reprezentanţii Serviciului Public de Paşapoarte spun că nu rare sunt situaţiile în care gorjenii decedează pe teritoriul altei ţări din diverse motive, fie probleme de sănătate, fie accidente de circulaţie. Cei mai mulţi însă sunt înhumaţi de autorităţile locale din ţara respectivă fiindcă aparţinătorii nu au bani să-i aducă în ţară. „Anul acesta avem un număr de zece gorjeni care au decedat în străinătate, şase în Italia, doi în Spania, unul în Grecia şi unul în Marea Britanie. Există situaţii când aparţinătorii nu au bani să-i aducă în ţară şi autorităţile din ţara unde s-a întâmplat decesul au luat măsuri pentru înhumare”, a precizat Marcel Lungu.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: