Şeful secţiei CFR, eliberat sub control judiciar

Ion Simerea, şeful secţiei CFR din Gara Târgu Jiu, a fost pus ieri în libertate, sub control judiciar, după expirarea a 24 de ore de arest. Simerea este cercetat pentru abuz în serviciu şi complicitate la evaziune fiscală. Acesta ar fi acceptat la plată nişte lucrări de reparaţii pe calea ferată care nu au fost efectuate de firma contractată, ci de subalternii săi, banii de pe lucrări fiind împărţiţi cu administratorul unei societăţi din Târgu Mureş. 

Simerea este acuzat că în perioada martie-iunie 2007, în calitate de şef de secţie la Căi Transport Secţia 4 Târgu Jiu, şi-a îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu prin neurmărirea lucrărilor de reparaţii cu ocazia derulării unui contract de achiziţii publice, primind de la administratorul unei societăţi comerciale sume de bani, circa 40.000 lei, din care a plătit forţa vie cu munca şi materiale fără a avea documente legale. Lucrările ar fi fost efectuate cu personal din cadrul unităţii pe care o conducea, iar angajaţii primeau în schimb nişte bani în plus pentru munca prestată suplimentar. În realitate, sumele de bani pentru acest contract au fost decontate unui patron de la Târgu Mureş.

Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova, care se constituie parte civilă în acest caz, a fost prejudiciată cu peste 100.000 lei. Totul a plecat de la un denunţ făcut de mai mulţi angajaţi printre care s-a aflat şi Ştefan Albulescu. Acesta a declarat că cei care nu au vrut să-şi asculte şeful, în sensul de a efectua reparaţiile la semafoarele de pe linia ferată, dar şi cei care nu prestau activitate la casa sa din Runcu erau puşi pe lista disponibilizaţilor. Soţia lui Ion Simerea, care a fost prezentă ieri la Parchet în aşteptarea soluţiei dată de procurori, a spus jurnaliştilor că subalternii soţului său nu au efectuat lucrări la casa lor şi că cei care au făcut acest denunţ sunt doar persoane nemulţumite de faptul că şi-au pierdut locul de muncă, disponibilizările făcându-se după criterii de performanţă, spunea ea.  Procurorii au decis ieri ca Ion Simerea să fie pus în libertate sub control judiciar.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: