Moartă în incendiu după ce a visat că îi arde casa!

Un vis care părea să prevestească o nenorocire s-a adeverit ieri, din păcate, la Fărcășești, unde o bătrână de 82 de ani a sfârșit tragic în propria ei locuință. Femeia a căzut pe reșoul cu care își încălzea camera și așa și-a găsit sfârșitul, cu o zi înainte ea povestindu-i unei vecine că tocmai ce visase că îi arde casa și că nu știe ce să creadă din visul respectiv. Ieri localnicii au sărit cu toții să o salveze din locuința din care ieșea mult fum, dar era deja prea târziu.

Alarma s-a dat ieri dimineață la Fărcășești cu puțin înainte de ora 10.00. Oamenii știau că Ioana Turi merge destul de greu la cei 82 de ani ai săi, bătrâna având probleme de sănătate la picioare. În zorii zilei vecinii au văzut-o prin curte dând mâncare la păsările de care avea grijă, au schimbat câteva vorbe cu ea, totul părând a fi în regulă. Puțin mai târziu, după câteva zeci de minute, oamenii au zărit mult fum ieșind din casa bătrânei, iar o vecină și-a adus aminte de un vis ciudat despre care tanti Ioana i-l povestise cu o zi înainte.

„Eu am fost pe la ea și am stat de vorbă cu ea luni de dimineață și zicea că visase ceva ciudat. Spunea că îi luase casa foc și că nu știe ce poate să însemne asta. Eu i-am zis să își dea reșoul la o parte din casă, să aibă grijă că ea și așa mergea destul de greu și acum, uite, o găsirăm moartă. E visul ei”, a spus vecina venită să vadă dacă o mai poate salva pe bătrână din ghearele morții.

Se încălzea cu un reșou

Bătrâna avea lemne suficiente pentru a trece iarna, dar nu făcuse focul în sobă. În casa veche, bătrânească, încălzea doar o cameră și pentru asta folosea un reșou pe lângă care avea însă o grămadă de haine și, mai ales, de foi de la porumbii pe care îi depănușa. „Avea un reșou cu care se încălzea și cred că a dat peste el. S-a răsucit pe acolo și a picat că ea oricum avea probleme de mers. Noi i-am tot spus să fie atentă cu reșoul ăla că e periculos, dar nu ne-a ascultat. Nu i-a ascultat ea nici pe copiii ei, că avea patru, și toți au chemat-o să stea cu ei, inclusiv la Târgu Jiu, dar nu a vrut în ruptul capului să plece de la casa ei”, spune un localnic.

Oamenii din sat au sărit împreună cu pompierii de la Minprest să stingă focul și să o scoată pe bătrână din camera plină de fum, salvarea vieții acesteia fiind însă imposibilă. Localnicii au reușit să prevină extinderea incendiului la cea de-a doua cameră a casei, însă pentru tanti Ioana nu au mai putut face nimic. Pompierii militari veniți de la Târgu Jiu au lichidat urmele incendiului și s-au asigurat că, eventual, acesta nu reizbucnește. Trupul neînsuflețit al bătrânei a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei. În paralel, și polițiștii au deschis o anchetă în care fac cercetări pentru moarte suspectă, ei urmând să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs decesul. La casa în care s-a produs nenorocirea sunt așteptați acum copii bătrânei, pentru a o conduce pe aceasta pe ultimul drum.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: