Câți străini investesc în județul Gorj

Ușile Gorjului sunt ferecate, atunci când vine vorba despre investitorii străini. Potrivit unei situații furnizate de Oficiul Registrului Comerțului de pe Lângă Tribunalul Gorj, la cererea Ziarului Pandurul, în Gorj sunt 274 de firme cu capital străin.

Trebuie să deschidem ușile investitorilor, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, la o întâlnire la Craiova, pe teme economice. Afirmația este făcută de o persoană aflată la al cincilea mandat în Consiliului Județean, două de vicepreședinte și trei de președinte.

Invitat la Forumul Economic de la Craiova, președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu a lansat invitația ca următoarea ediție să aibă loc la Gorj. În județul condus de atâta vreme de Călinoiu sunt doar 274 de firme cu capital străin, din care circa 170 nu au activitate, cu cifre de afaceri zero și, deci, zero venituri la județ.

Avi Instant, ce mai mare cifră de afaceri

Potrivit situației realizate de Registrul Comerțului Gorj, actualizată până la data de 4 aprilie, cea mai mare cifră de afaceri a avut-o firma Avi Instant, condusă de un arab. Avi Instant a avut o cifră de afaceri de 48.370.416 lei în 2011 și un profit de 2.422.774 lei. Firma se află în proces cu Direcția Agricolă Gorj pentru o subvenție de aproape 10 miliarde de lei vechi.

Pe locul doi, după cifra de afaceri, se află compania italiană Pirelii, cu sediul la Bumbești Jiu. Italienii au fost aduși în județ de premierul Victor Ponta. Deși cifra de afaceri a companiei este de 20.362.239, aceasta nu are profit, ba chiar este pe minus.

Pe locul trei este o firmă din Motru, Manufactura de Motru, deținută de niște italieni. Această firmă lucrează haine pentru case importante de modă, având în 2011 o cifră de afaceri de 10.728..896 de lei. Aici sunt angajate peste 300 de persoane.

Bani din flori și lemne

Bani mulți învârte și o firmă de comerț al florilor și al plantelor, Davinflor Imperio. Este vorba despre o cifră de afaceri de 8.743.943 lei.

Pe loc fruntaș este și o firmă cu o cifră de afaceri de 7.728.082 de lei. Se numește E H I SRL și are sediul în Târgu Cărbunești. Este o firmă specializată în tăierea și rindeluirea lemnului, are un profit de 41.483 de lei și 9 angajați.  

La această categorie, prelucrarea lemnului mai sunt și alte firme cu o cifră de afaceri de 2.217.182 Projex Wood sau de 1.271.445 Toscana Legnami.

Un loc bun este ocupat de firma Agricola Pagnan SRL, ce are ca obiect de activitate cultivarea fructelor. În 2011 a avut o cifră de afaceri de 6.513.499 de lei.

IDEALURI

Potrivit site-ului Consiliului Județean Gorj, instituția are în plan ca în 2020, 10% din firmele din județ să fie cu capital străin. Asta ar însemna o creştere de patru ori a acestui tip de afaceri în judeţ. Potrivit Registrului Comerțului, în județul Gorj sunt înregistrate un număr de 10.169, cu capital privat sau mixt.

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: