Cătuşe, la trei ani după moartea iubitei!

Un tânăr de 29 de ani din Tismana a ajuns în spatele gratiilor la aproape trei ani de când iubita lui a murit într-un accident rutier. Fata era studentă la UCB şi urma cursurile Şcolii de Artă Populară Tg Jiu. A avut ghinionul să stea pe locul din dreapta faţă al maşinii conduse de prietenul său în momentul în care autoturismul s-a izbit exact cu acea parte într-un stâlp, la Peştişani. Şoferul a spus însă că ea era la volan, iar de atunci şi până acum anchetatorii au căutat probe pentru a dovedi minciunile ce le-au fost servite drept adevăruri.

Sergiu Adrian Geagu a susţinut mereu că nu el este autorul accidentului din după-amiaza zilei de 6 aprilie 2013, spunându-le anchetatorilor că prietena sa era la volan. Părinţii săi cred şi acum această variantă şi continuă să declare că tânărul este victima unei înscenări şi cred în nevinovăţia sa. Probele de la dosar nu îi sunt însă deloc favorabile. Prietena sa, Alina Firiza, a murit după patru zile de agonie pe patul de spital la Craiova, ea fiind descoperită de poliţişti şi medicii de pe Ambulanţă jos, lângă maşină. Sergiu a fost cel care a scos-o din autoturism, tot el declarând că fata de 19 ani conducea maşina, iar el era pe locul din dreapta faţă.

Minciuni

Puţini au fost cei care au crezut în această variantă, atâta timp cât maşina era făcută zob chiar pe partea dreaptă, iar martori oculari au declarat că l-au văzut pe el coborând de la volan. Sergiu a susţinut mereu că nu aşa stau lucrurile, dar un test ADN i-a spulberat minciunile, arătând că sângele descoperit pe partea dreaptă a autoturismului este al tinerei decedate, nu al său. În plus, alte expertize de la dosar îl incriminează categoric pe tânărul din Tismana, el pierzând inclusiv la testul în care îi era evaluat comportamentul, rezultatele scoţând în evidenţă faptul că cele spuse anchetatorilor erau departe de realitate. „Urmare a probatoriului complex administrat de procuror în cursul urmăririi penale, în sensul că inculpatul era pasager în autoturism, victima fiind conducător auto, s-a dovedit că această stare de lucruri  este nereală, acesta fiind cel care a produs accidentul şi a modificat urmele infracţiunii”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu prin prim-procurorul adjunct Camelia Caragea, probele strânse la dosar de atâta amar de vreme impunând încătuşarea lui Geagu, în ciuda „adevărurilor” rostite de acesta.

61303396

Plânsă şi acum

Moartea Alinei Firiza s-a produs într-un moment în care tânăra tocmai se pregătea de o carieră artistică, talentul său vocal fiind recunoscut de toţi cei care au ascultat-o. Camera ei din satul Titirleşti, de unde provine şi artistul Neluţu Trandafir, rănit într-un alt accident acum câteva zile, este păstrată neatinsă şi acum de către familie. Mama şi bunica Alinei se îngrijesc mereu de camera respectivă, fotografii şi tablouri cu tânăra artistă fiind la mare preţ pe pereţi şi pe biroul la care aceasta îşi pregătea temele.

„Stau aici cât e ziulica de lungă şi mă cânt pe ea, deşi ştiu că nu mi-o mai aduce nimeni înapoi. Cum poţi să mai trăieşti când vezi în pozele astea atâta frumuseţe, atâta viaţă. M-am şi gândit cum de a făcut-o Dumnezeu şi frumoasă şi cuminte şi deşteaptă. El ar trebui să recunoască ce a făcut, nu să ne ţină aşa de trei ani. Muma lui spunea că de trei ani pentru ea nu a fost Crăciun, dar pentru noi o fi fost Crăciun, Paşte sau Sfântă Mărie? N-o fost. Ea nu s-ar fi urcat niciodată la volan şi nici nu ar fi mers cu viteza aia vreodată. Să îşi ia pedeapsa pe care o merită pentru că nouă fata nu ne-o mai aduce nimeni înapoi”, a spus ieri Elisabeta Firiza, bunica Alinei.

Cei care au cunoscut-o pe tânăra artistă o plâng şi acum inclusiv pe pagina sa de Facebook, pe care mama Alinei o actualizează permanent cu fotografii pe care le avea făcute cu fiica sa dinainte de teribilul accident. Marieta Firiza a luat decizia de a nu închide contul de Facebook al fetei sale din dorinţa de a păstra vie memoria acesteia, mai ales că aşa mai poate comunica din când în când cu alţi prieteni care regretă moartea Alinei. „Orice probă de la locul accidentului arăta pentru oricine că nu ea a fost la volan. La cum arăta maşina şi dacă el ar fi fost în dreapta era clar că era o minciună. Poate se face dreptate măcar acum. Nu mai credeam că se va face dreptate vreodată, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am sperat. Eu pe el nu l-am cunoscut niciodată. Odată l-am văzut pe targă la spital, în rest nici el şi nici părinţii lui nu au venit să vorbească cu noi. Mie îmi pare rău şi de ei, că ştiu că e copilul lor, dar la ce s-a întâmplat sper să se afle adevărul şi să se facă dreptate”, a spus mama Alinei.

Nu mai credea în dreptate

Profesorul Ion Drăgan, cel care a avut-o pe Alina ca elevă la Şcoală Populară de Artă Tg Jiu, nu mai credea nici el că adevărul va fi aflat vreodată. Toată lumea era convinsă că nu Alina era la volan, dar era treaba procurorilor să demonstreze acest lucru, cei care au cunoscut-o sperând că într-o zi adevărul va ieşi la lumina zilei. „Era clar pentru oricine privea maşina că nu era Alina la volan, dar dacă aşa a declarat el…Păcat de ea, s-a dus degeaba un suflet frumos. Poţi să răstorni munţii în situaţii din astea, dar persoana respectivă nu mai e printre noi. Avem convingerea însă că Dumnezeu face lucrurile în aşa fel încât să fie bine pentru toată lumea şi mai ales pentru părinţi, pentru că ei suferă permanent”, a spus Drăgan.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: