Caută în Gorj sute de stupi de albine furaţi

La această oră, polițiștii din Alba efectuează 15 percheziții în șase județe, la locuințele a 11 persoane suspectate de furtul a aproximativ 570 de stupi cu albine, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 400.000 de lei.

În această dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba efectuează 15 percheziții în județele Hunedoara (10), Gorj (2), Harghita (1), Buzău (1) și Tulcea (1), la locuințele mai multor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la infracțiunea de furt calificat, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și tăinuire. La activități participă și polițiști din cadrul IPJ Hunedoara, Gorj, Harghita, Buzău și Tulcea.

Perchezițiile se desfășoară într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigații Criminale al IPJ Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, privind 18 furturi de stupi cu albine, fapte comise în perioada martie — octombrie 2013, pe raza județelor Alba, Arad, Harghita și Buzău.

Pe baza mandatelor de aducere, 11 suspecți vor fi conduși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, în perioada martie — octombrie 2013, șase dintre suspecți, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 42 de ani, din județul Hunedoara, ar fi comis 15 furturi de stupi cu albine de pe raza județului Alba și 3 de pe raza județelor Arad, Harghita și Buzău, sustrăgând, în total, 568 de stupi, în valoare totală de 402.700 de lei.

După comiterea furturilor, suspecții au transportat stupii cu albine în mai multe spații din țară, cei mai mulți în localitatea Vețel, județul Hunedoara, unde i-au amplasat pe terenul unuia dintre suspecți sau i-au vândut celor 5 persoane din județele Harghita, Tulcea, Gorj și Buzău, care sunt suspectate de comiterea infracțiunii de tăinuire.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților, identificarea eventualilor complici și recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale — IGPR și DIPI.

La acțiune au participat și jandarmi de la IJJ Alba.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: