Caută o firmă de consultanţă pentru localnicii care vor bani europeni

Localnicii din comuna gorjeană Ţânţăreni au cerut sprijinul primarului pentru a-şi începe propriile afaceri. Oamenii vor să atragă fonduri europene, dar pentru asta au nevoie de sprijin specializat. Autorităţile locale caută acum o firmă de consultanţă pentru cei care vor să obţină fonduri europene.

În comuna Tânţăreni, fondurile europene au fost atrase doar de administraţia locală şi mai puţin de cetăţeni. Oamenii au cerut sprijinul noului primar pentru că vor să-şi dezvolte o afacere în comună. "Sunt multe programe care s-ar preta la noi în comună pe agricultură, zootehnie, pe producţie, pe fabricare, servicii. Am vorbit cu cetăţenii şi mi-au cerut să-i sprijin cu cineva care să-i ghideze pentru a începe o afacere pe care să o dezvolte apoi", a spus Robert Ciutureanu.

Primarul din Ţânţăreni caută acum o firmă care să vină în comună şi să lucreze cu cetăţenii proiecte pentru a atrage fonduri europene."Vrem să găsim o firmă de consultanţă care să-i consilieze pe aceştia să acceseze fonduri. Firma nu va fi plătită din bugetul local, ci la proiecte. Sunt mulţi agricultori şi crescători de animale. Comunele Tânţăreni şi Turburea sunt primele din judeţ la efectivele de porcine şi bovine", a mai precizat Robert Ciutureanu.

Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: