Proiect de cinci milioane de euro pentru spitalul din Târgu-Cărbunești

Spitalul din Târgu-Cărbunești ar putea beneficia de aparatură nouă pentru toate secțiile. Totul, în cadrul unui important proiect pe fonduri europene. Acesta este în valoare de cinci milioane de euro și, dacă va fi implementat, unitatea medicală va beneficia de aparatură de ultimă generație în toate compartimentele.

O primă veste bună a și venit de la Ministerul Fondurilor Europene care a aprobat lista trimisă de autoritățile din Târgu-Cărbunești. Aparatura medicală ar costa în jur de cinci milioane de euro, iar proiectul este în evaluare. Dacă va fi aprobat, spitalul va putea achiziționa aparatură medicală nouă în toate secțiile.

“A fost avizată acea listă de echipamente necesare spitalului. Este un proiect pe fonduri europene, în valoare de cinci milioane de euro, pe care l-am depus la jumătatea lunii septembrie. Încă se află în evaluare, dar lista a fost avizată de Minister, ceea ce era primul pas. Sper să fie finanțat și să semnăm acel contract pentru a putea face procedura de achiziții publice pentru aceste echipamente care sunt foarte necesare”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Proiectul ar aduce dotări importante în spital. Printre acestea, și un computer tomograf de ultimă generație, dar și altă aparatură medicală atât de necesară în spital. “Presupune dotări pentru toate secțiile spitalului. Este doar pentru dotări, nu infrastructură. CT, aparate EKG, diverse aparate. Lista a fost făcută de noi și depusă la Ministerul Fondurilor Europene pentru a reuși să dotăm spitalul. Această listă a fost făcută împreună cu reprezentanții spitalului care s-au consultat cu medicii, cu șefii de secție”, a mai spus Birău, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: