CCM al CE Oltenia, modificat pe 12 aprilie

Comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă din Complexul Energetic Oltenia a fost convocată pentru data de 12 aprilie, pentru a discuta majorarea cuantumului voucherului de vacanță de la 1450 de lei la 2080 de lei.

Dreptul la bani pentru vacanță a fost obținut în urma grevei minerilor din ianuarie, atunci valoarea fiind stabilită la 1.450 de lei. Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a făcut o adresă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, care a confirmat că legea impune o valoare a voucherului de 2080 de lei cât este salariul minim brut pe economie. Alternativa ar fi să nu se acorde deloc.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că administrația nu a făcut promisiuni ferme, dar crede că până la urmă va fi acceptat cuantumul de 2080 de lei.

În privința regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță, acesta nu a fost stabilit nici în comisia mixtă care a avut loc joi. Voucherele ar trebui acordare după 1 mai, iar regulamentul trebuie să prevadă dacă vor primi toți salariații deodată sau fiecare când își face concediul. Sunt și voci care spun că minerii ar trebui să primească bani, nu tichete cadou. (R.S.)

Vizualizări: 6,929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: