Ce a câştigat Pandurii după egalul din Vinerea Mare cu CSM Reşiţa

Pandurii nu mai speră la promovare în acest sezon, lupta pentru locul de baraj fiind ca şi pierdută după un sezon cu mari probleme de lot pentru echipă. În Vinerea Mare însă Pandurii a arătat că poate mai mult decât a arătat până acum, şi, chiar dacă a terminat la egalitate meciul cu Reşiţa, a câştigat mai mult decât cele trei puncte puse în joc, şi-a recâştigat suporterii.

Aproximativ 1000 de persoane, cu tot cu copiii din tribune dar şi cu adolescenţii şi studenţii din galerie, au asistat la meciul din Vinerea Mare dintre Pandurii şi CSM Reşiţa. Şi nu au regretat, pentru că au văzut un meci spectaculos, cu patru goluri marcate, două penalty-uri ratate şi o echipă Pandurii care a arătat că poate mai mult. Sau mai bine zis ar fi putut mai mult dacă antrenorii aveau ceva mai multe opţiuni şi un lot normal, echilibrat pe posturi şi condiţii ceva mai bune de pregătire, eventual un antrenament săptămânal pe terenul de joc. Comparativ cu echipa din Reşiţa, Pandurii ar fi cam la două eşaloane distanţă, doar din punct de vedere al condiţiilor şi al lotului, căci pe teren diferenţa nu a fost atât de mare, mai ales că, din patru meciuri între cele două formaţii, trei s-au terminat la egalitate.

Judecând după numărul mai mare de spectatori de la acest meci, apropiindu-se de 1000 de persoane, incluzând şi adolescenţii din galerie şi copiii de la tribună, şi mai ales după reacţia lor de susţinere, deşi majoritatea sunt conştienţi că echipa nu va putea promova în acest sezon, Pandurii a câştigat mai mult decât un punct după egalul cu CSM Reşiţa. Şi-a recâştigat susţinătorii care au fost numeroşi, activi şi, mai ales, ataşaţi de echipă. Comparând cu numărul mic de spectatori de la un meci de Liga 2 al altei echipe care se jucase dimineaţa pe acelaşi stadion, Pandurii chiar are pentru cine juca, chiar şi în Liga 3. Din acest punct de vedere antrenorul Mario Găman şi-a îndeplinit un obiectiv personal, acela de a readuce publicul la stadion în număr mare. E adevărat că aproximativ 1000 de spectatori la un meci nu e foarte mult, comparativ cu 7-8 mii câţi veneau, în medie, la meciurile din Liga 1 ale pandurilor. Dar e totuşi Liga 3 unde echipele joacă în anonimat de cele mai multe ori, cu spectatori de ordinul zecilor în tribune.

Şi, luând în calcul şi reacţia din timpul meciului, dar mai ales de la finalul acestuia, a suporterilor din galerie, dintre care mulţi sunt chiar minori, echipa va avea susţinere şi pe viitor. Ar mai fi de notat că o serie de grupe de copii i-au aşteptat pe jucători la finalul meciului să îi cunoască şi să facă fotografii cu ei, lucru care se întâmpla de regulă atunci când Pandurii juca în Liga 1. În aceste condiţii, chiar dacă regretele sunt mari după jocul bun prestat, punctul sau punctele puse în joc nici nu mai contează, recâştigarea suporterilor şi susţinătorilor este de nepreţuit.

Galerie foto





Vizualizări: 2,387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: