Ce a promis Ciurel pentru deblocarea Carierei Jilţ Nord

În prima zi de mandat ca director general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel a încercat să rezolve problema de la Jilţ Nord, unde peste 800 de mineri nu mai pot lucra, după ce un localnic a blocat calea de acces spre depozitul de cărbune. Ciurel s-a deplasat la Mătăsari pentru a discuta cu Vasile Brădescu, omul care şi-a îngrădit terenul şi pune o serie de condiţii pentru a accepta exproprierea. Brădescu cere bani, cărbune şi angajarea a patru nepoţi. Ciurel a fost de acord cu o parte din condiţiile acestuia şi va reveni astăzi la faţa locului, pentru a doua rundă de negocieri.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost ieri la Mătăsari să se întâlnească cu  Vasile Brădescu, localnicul care a închis cu plasă de sârmă drumul de intrare în carieră, dar şi calea ferată pe care se transporta cărbune. Ciurel a încercat, în prima sa zi de directorat, să rezolve această problemă. Vasile Brădescu solicită angajarea a patru persoane. ,,Eu am solicitat angajarea fiului meu, a ginerelui şi a doi nepoţi, dar şi rezolvarea problemei cu terenul, pe care tot ei au încurcat-o. Dacă nu obţin asta, nu renunţ. Am fost purtat pe drumuri prea mult timp şi şi-au bătut joc de mine. Angajările să mi le facă pe toate patru'', a preciza bătrânul.

Ciurel: Cred că o să ne înţelegem

Laurenţiu Ciurel este optimist şi crede că până la urmă se va găsi o soluţie. „Eu cred că până la urmă o să găsim o soluţie. Am încercat o negociere cu domnul Brădescu şi cred că o să ne înţelegem. Eu am făcut o ofertă, nu cred că vom putea angaja patru persoane. Este un prim pas, dar a fost un pas bun. O parte din cerinţe, cea cu terenul de la Băleşti, sigur o pot rezolva”, susţine Ciurel.

Ion Paraschivu, directorul EMC Jilţ, a încercat să îl îmbuneze pe Vasile Brădescu şi s-a oferit să angajeze două persoane la Sind Jilţ sau Minprest.

Vasile Brădescu s-a judecat pentru teren şase ani, iar acum când şi-a obţinut în sfârşit dreptatea nu vrea să renunţe, chiar dacă pune în pericol locurile de muncă a 860 de oameni, iar pierderile zilnice înregistrate de companie sunt de ordinul miliardelor de lei vechi. Vasile Brădescu susţine că în momentul în care solicitările îi vor fi rezolvate va debloca drumul şi calea ferată.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: