Ce aşteaptă primarii din Gorj de la bugetul pe 2013

Primarii din Gorj s-ar mulţumi în acest an cu bugetul sărăcăcios de anul trecut. Acesta speră să poată continua măcar o parte din investiţiile începute în anii trecuţi. Deşi au mare nevoie de bani, primarii nu au aşteptări, deoarece au înţeles că 2013 va fi tot un an de criză.

Primarul din Motru, Dorin Hanu, spune că ar vrea să obţină de la Consiliul Judeţean Gorj măcar suma care a primit-o în anul 2011. Este vorba de 18 miliarde lei vechi, bani pe care vrea să îi folosească în special la reabilitarea a trei zone din localitate. „Cât mai mulţi bani sperăm să primim, o sumă cât mai consistentă. Sunt primării care se bazează doar pe aceşti bani, nu mai au altă sursă de finanţare. Sperăm să obţinem măcar suma alocată în 2011, 18 miliarde. Anul trecut am pierdut 5 miliarde. Avem de terminat zona T-urilor, H-urilor şi L-urilor, proiecte la care asigurăm o cofinanţare de 2%. Din banii aceştia vom acorda şi persoanelor cu handicap, vom finaliza studiul de fezabilitate al grupului energetic, centura oraşului, ştrandul, parcul Minerul, sunt multe de făcut”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Ştrand şi campus şcolar la Turceni

Nici autorităţile locale din Turceni nu speră să obţină mai mulţi bani faţă de suma primită anul trecut. Primarul Gîlceavă spune că are nevoie de bani pentru finalizarea campusului şcolar, întreţinerea drumurilor judeţene şi alimentarea cu apă a localităţii. „Sper să primim cât mai mulţi bani, anul trecut cred că 3 miliarde am primit, măcar atât să primim şi anul acesta. Trebuie să termin ce mi-am propus, în special lucrările la campusul şcolar de la liceu, ştrandul de care vor beneficia şi cei din împrejurimi, programul de alimentare cu apă. O rugăminte aş avea la Consiliul Judeţean pentru refacerea drumurilor judeţene din zonă, noi vom face întreţinerea lor”, a precizat Dumitru Gîlceavă, primarul din Turceni.

Două străzi asfaltate la Cărbuneşti

La Târgu Cărbuneşti, pretenţiile nu sunt mai mari faţă de anul trecut. Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti, speră să primească măcar sumele acordate anul trecut. „Prea multe speranţe nu am de la Consiliul Judeţean, mai mult de la Ministerul Dezvoltării, să termin ceea ce mi-am propus, lucrările care sunt în fază de executare. Măcar să ne dea bugetul vitregit de anul trecut, 5-6 miliarde. Mai mult primim din cotele defalcate, 2 miliarde lunar. Să nu uităm că am o cheltuială în plus cu spitalul, 5 miliarde merg anual numai acolo. Vreau să asfaltez două străzi în Cărbuneşti, mai exact strada Pieţii, dacă asfaltam în fiecare an câte două străzi ajungeam la Caracal”, a comentat Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Parcări cu bariere la Rovinari

La Rovinari, autorităţile locale nu au mari aşteptări de la Consiliul Judeţean în privinţa bugetului. Primarul Dorin Filip spune că nu se bazează pe banii respectivi şi că dă prioritate localităţilor care nu dispun de alte surse de venit. „Nu avem aşteptări prea mari, ne chibzuim noi să ne facem bugetul. Anul trecut am primit foarte puţin, dacă nu sunt bani, este an de criză. Noi mai avem, alte localităţi nu au de unde. Trebuie să terminăm şi noi cu parcările cu bariere şi camere de supraveghere, proiect început de acum trei ani, blocurile sociale trebuie reabilitate, stadionul nu este finalizat, mai trebuie făcute tribunele”, a spus Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Proiecte ambiţioase la Bumbeşti Jiu

Autorităţile locale din Bumbeşti Jiu speră să primească de la Consiliul Judeţean Gorj 25 de miliarde de lei vechi. Primarul Bobaru vrea ca la împărţirea bugetului Consiliul Judeţean Gorj să ţină cont de anumite criterii. „25 de miliarde ar fi satisfăcătoare pentru noi. Vrem să se ţină cont de proiectele aflate în derulare, în special cele cu finanţare europeană. Avem proiecte care trebuie finalizate pe apă şi canal, campus, ambulatoriu de specialitate, înfiinţare căi de acces, trotuare, alei, casa de cultură şi unităţile şcolare”, a precizat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: