Ce aşteptări au sindicaliştii de la Boza şi ce le transmite acesta

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) vor ca noul manager al CE Oltenia să reducă la zero discriminările între salariaţii companiei. Sorin Boza, cel care va prelua cârmele companiei în curând, spune că va avea în vedere acest aspect, nefiind de acord ca salariaţii care prestează acelaşi tip de activitate să fie plătiţi diferenţiat. Totuşi, a avut şi ceva de adăugat referitor la acest aspect.

Preşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a explicat că în momentul de faţă sunt anumite discrepanţe între salariaţi, unele chiar prinse în Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Sindicalistul spune că are aşteptări de la Sorin Boza să elimine aceste inechităţi între salariaţi. "Rămâne de văzut ce va face domnul Boza după ce va fi instalat, după 21 decembrie. Poate o să facă dânsul corecţia. Eu aştept să se facă multe corecţii, şi aceste clase date anapoda fac parte din discriminarea făcută către salariaţi de către Ciurel. Dacă dânsul poate să-i recompenseze şi pe ceilalţi colegi care sunt în situaţie similară cu cei care au luat clase atunci este ok. Nu trebuie să le ia nicio clasă la ceilalţi. Asta înseamnă diminuarea discriminării", a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedinte FNME.
Directorul Sorin Boza spune că va avea în vedere să fie eliminate aceste inechităţi. "Nu este corect, din punctul meu de vedere, ca între muncitorii cu aceeaşi vechime, cu aceeaşi experienţă, să fie diferite discrepanţe. Totuși, pentru oameni trebuie să apară diferenţă undeva. O diferenţă trebuie să apară pentru că așa vei crea competiţia dintre posturi și oameni. Va fi unul din subiectele care vor fi prinse în momentul în care vom demara procedura de negociere a Contractului Colectiv de Muncă. Vor fi comisii care vor discuta", a comentat directorul Sorin Boza.
Reprezentanţii Federaţiilor Univers, Energetica şi Petrom ar agrea ideea prelungirii actualului contract cu încă un an. Viitorul manager al CE Oltenia spune că nu i-a comunicat vreun sindicalist acest lucru, deşi s-a întâlnit cu fiecare în parte în ultimele zile. „Se poate discuta orice. Aud acum astfel de veşti. N-am auzit de prelungirea contractului cu un an. Ieri am vorbit cu Pârvulescu, alaltăieri am vorbit cu Marciuc, am vorbit cu Căldărușe, cu Roșca și n-am auzit. E prima dată când aud", a mai spus Sorin Boza.
Sindicaliștii de la Univers au vorbit despre această posibilitate la ultima ședință a comisie mixte la care Sorin Boza nu a fost prezent.

Vizualizări: 3,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: