Ce au convenit sindicatele din CE Oltenia cu administrația

Comisia mixtă administrație-sindicate din Complexul Energetic Oltenia a decis miercuri ca pentru achiziționarea de cărbune de către salariați să se depună cereri începând cu 15 iunie până la 1 august 2020.

Termenul de ridicare a cărbunelui va fi în intervalul 1 iulie - 31 octombrie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unde este cazul. Prețul pe tona de carbune va fi de 65,21 lei/to, plus dările către stat. Per total, cele 10 tone de cărbune la care are dreptul fiecare salariat vor ajunge undeva la 1276 lei.

Voucherele de vacanță vor avea valoarea salariului minim pe economie, adică 2230 lei/salariat. Se vor încărca pe bază de cerere către biroul de resort al fiecărei subunități-RU. Acestea vor fi achitate în lunile iulie, august, septembrie și octombrie, în funcție de programarea concediilor de odihnă.


În ceea ce privește ajutoarele pentru boli grave și incurabile, dosarele se vor depune cu cel puțin două zile înainte de a se întruni Comisia mixtă, transmite Sindicatul Mine Energie Oltenia.

O altă decizie este legată de șomajul tehnic. Salariații pot depune cerere dacă doresc să mai intre în șomaj tehnic, fiind însă nevoie și de acordul șefului direct. (A.A.)


 
 

Vizualizări: 3,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: