Noile grupuri pe gaze, construite după demolarea celor pe lignit

În cel mult șase ani, Complexul Energetic Oltenia vrea să pornească trei grupuri pe gaze. Acestea vor fi la Craiova, Ișalnița și Turceni. Vor mai fi, de asemenea, construite și trei parcuri fotovoltaice.

Oficialii producătorului de energie pe bază de cărbune au în plan să atragă bani europeni pentru aceste investiții. De peste 700 de milioane de euro ar avea nevoie compania pentru acest plan.

Grupurile pe gaze vor înlocui grupuri pe lignit. Acestea din urmă vor fi demolate și, în apropierea termocentralelor, vor fi ridicate cele pe gaze. „În programul nostru, acestea sunt termenele, să construim grupurile pe gaze la Craiova, Ișalnița și Turceni în cel mult șase ani. Sunt grupuri noi, nu pe structura actualelor grupuri. Acele grupuri pe cărbune se vor demola total. La Ișalnița există spații, la Turceni, la fel. Se vor construi în perimetrele actualelor termocentrale, dar nu pe infrastructura actuală”, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei.

Cu ce bani vor fi construite noile grupuri? “Avem intenția să atragem bani din fondurile de modernizare, unde există două axe. Intenția noastră este să atragem fonduri pentru parcurile fotovoltaice 100% fonduri europene, iar pentru centrale 70% fonduri atrase și 30% fonduri proprii. Contăm pe surse proprii și credite bancare”, a răspuns Burlan, la Tele3.

Vizualizări: 3,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: