Ce calificative au primit parlamentarii de la Morega

Parlamentarii de Gorj dorm, este concluzia unei evaluări făcute de fostul deputat Dan Ilie Morega. Acesta le-a dat aleşilor calificative. Printre cei care au obţinut nesatisfăcător sunt parlamentari aflaţi la primul mandat, cum ar fi Iriza, Dian Popescu sau Ion Cupă. Cele două femei parlamentar, Niculina Mocioi şi Camelia Khraibani, au primit „satisfăcător”, ca urmare a interpelărilor făcute în parlament. „Bine” au primit Popeangă, Greblă şi Barbu.

Cel mai criticat a fost deputatul Scarlat Iriza, care a primit nesatisfăcător. „Cel mai mare parlamentar şef de centrală termică şi frigorifică, Scarlat Iriza, a depus mai multe declaraţii politice. Băsescu încalcă Constituţia, Băsescu şi apolitismul, Băsescu şi aderarea şi Schengen, România e stat naţional, ştiaţi că e stat naţional? Numai tâmpenii. Asta e activitatea lu’ omu’”, spune Morega.

Au urmat senatorii. „Începem cu Puterea. Dian Popescu, declaraţii politice zero, iniţiative legislative zero, interpelări zero, luări de cuvânt zero. Calificativ nesatisfăcător. Toni Greblă, o iniţiativă, mai multe declaraţii politice, 2 interpelări, zero întrebări, calificativ bine cu minus“.

„Sunt cumplit de dezamăgit de Cupă”, spune Morega. Acesta a primit tot nesatisfăcător. „Ion Cupă, zero interpelări, propuneri zero, întrebări zero. Nesatisfăcător. Cine se aseamănă se adună. Păcat că cei doi liberali nu au chef de muncă“. Nesatisfăcător a primit şi deputatul Mihai Weber. Morega a spus că acesta nu are nicio interpelare, însă pe site-ul Camerei apare că a făcut una şi foarte importantă, privind continuarea lucrărilor pe Transalpina. De asemenea, a semnat şi două iniţiative legislative.

Camelia Khraibani a primit „satisfăcător”. Trei întrebări, două interpelări, nicio iniţiativă legislativă, şase declaraţii politice. Vasile Popeangă a primit calificativul „bine”. Două iniţiative legislative, o întrebare şi o interpelare, 15 luări de cuvânt şi opt declaraţii politice depuse în scris la Secretariat.

Opoziţia stă binişor

„Bine” a luat şi senatorul PP-DD Tudor Barbu. Două iniţiative bune, o interpelare, o întrebare, 42 de luări de cuvânt. Răzvan Rotaru, deputat pe colegiul, 1 a  primit nesatisfăcător. „Două întrebări, nicio propunere legislativă, nesatisfăcător“, a spus Morega. Dar, şi Rotaru a semnat două iniţiativele legislative depuse la Senat. Nu a fost hotărât în ceea ce o priveşte pe Niculina Mocioi. I-a dat satisfăcător, dar cu minus. Morega a spus că Mocioi a depus „două interpelări bune, o întrebare, două luări de cuvânt, nicio propunere“. Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Mocioi a depus 4 interpelări şi o întrebare.

Dan Ilie Morega a lămurit de ce unii dintre parlamentari au atât de multe declaraţii politice. „Declaraţiile politice sunt egale cu zero pentru că nu sunt luate în considerare de nimeni şi induc în eroare. Scrii cinci rânduri, zece prostii, le dai la steno şi le pune pe site şi tu figurezi activ. Scrii pe o hârtie şi te duci marţi între 9 şi 10 şi le depui sau vorbeşti şi sunt cu tine încă 15-20 de parlamentari care mai vin să depună, nu e cu întreg parlamentul“, explică Morega.

REACŢIE

„Probabil că domnul Morega are prea mult timp liber. Dumnealui ştie ce înseamnă un început de mandat. O evaluare se face cel puţin după un an. Nu vreau să intru în conflict cu domnul Morega. Îi urez Paşti fericit!”, a spus Ion Cupă, deputat.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: