Ce crede Bălăşoiu despre intenţia sindicatelor din Gorj

Coordonatorul procesului de înfiinţare a CE Oltenia, directorul CE Craiova Constantin Bălăşoiu, a comentat ieri comunicatul transmis de Sindicatul Minerului de la CE Rovinari, care sprijină şi nu prea înfiinţarea companiei, dacă aceasta va fi privatizată.

Bălăşoiu spune că problemele invocate de sindicatul lui Marin Golea nu sunt reale şi că probabil nu au fost informaţi. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că au fost depuse bilanţurile din 2010, când profitul nu a fost aşa mare, ceea ce înseamnă, în viziunea lor că noua companie nu va fi calculată la adevărata valoare. Fals, spune Bălăşoiu. „Vreau să aduc nişte nelămuriri. Una dintre problemele ridicate de sindicate se referă la bilanţurile depuse pentru fuziune. Societatea care a făcut proiectul de fuziune, una dintre primele patru din lume ca experienţă în acest domeniu a solicitat bilanţuri fixe, realizate şi recunoscute oficial şi luate ca date de referinţă. Fuziunea se face pe baza datelor luate cu maxim trei luni înainte de fuziune. Bugetele pe 2010 sunt ca date de referinţă după care am făcut actualizarea acestora lună de lună până în ianuarie 2012, deci fuziunea se face pe baza datelor financiare din ianuarie 2012. Aşa spune legea aşa se face. Să fie clar, este o confuzie, probabil din lipsa de informare“, explică Bălăşoiu.

Sindicaliştii mai spun că niciodată nu li s-a spus că ar fi posibilă privatizarea companiei. „Cât priveşte problema legată de privatizare. Dl ministru a dat un răspuns foarte clar, că se va lista un pachet minim în aşa fel încât statul să păstreze pachetul majoritar. Deci este o problemă falsă. Aceste două subiecte nu sunt reale şi au fost aduse în atenţia sindicatelor din eroare“, a încheiat acesta.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: