Ce Crin, ce jale

Hai, că ne-a amețit Ponta de tot. Și ce frumos începuse! Dac-o lăsa așa, ferm, cu nespălat pe mâini, cum o dăduse toată săptămâna trecută și luni inclusiv, era parfum. Și-ar fi reafirmat poziția de forță în USL, ar fi dat bine la electoratul sătul de scandal și de Voiculescu și ar fi și făcut un prim-pas înspre o alianță periculoasă și mieroasă cu Băsescu. Pentru că Ponta ar trebui să știe deja, la vârsta asta, că cel mai ușor i-o tragi unui rival politic din postura de aliat al lui, nu din aceea de adversar. Băsescu o știe sigur, că a făcut-o de câteva ori.

E drept, fanii lui Ponta de ultimă oră (și acum nu mă refer la pesediști habarniști) au  o teorie ceva mai avansată: aceea că Kovesi n-ar fi tocmai omul de încredere al lui Băsescu. Ba dimpotrivă. Și că Ponta ar fi avut revelația asta (sau mai degrabă s-ar fi convins) aseară, în timp ce butona telecomanda. Teoria lor este demonstrată de poziția complet neașteptată pe care a avut-o fostul șef al DNA aseară, într-o emisiune televizată fix pe postul lui Ponta, cum ar veni. Morar a spus clar că nu ar fi de acord cu o numire a lui Kovesi la DNA. Iar CSM-ul a reîntărit poziția lui Morar cerându-i imperativ lui Ponta să respecte procedurile recomandate de Comisia Europeană pentru alegerea celor doi șefi de parchete. Să fi pierdut Băsescu hățurile și să fi încercat în ultima clipă o repliere? Interesant de urmărit.

Până una-alta, peneliștii rămân așa cum am stabilit: cei mai proști din curtea școlii. Iar Crin, cu conferința lui palidă și tristă în care a zis că se desparte ”fundamental” de PSD, dar nu se desparte și de alianță, a spus de fapt, mai pe înțelesul tuturor, cam așa: ”sunt disperat să ajung președinte, PSD-ul poate să mi-o tragă cât dorește, că eu nu-mi permit să renunț la alianță. Nu ne despărțim nici dacă o numesc pe Bianca Drăgușanu ministru la Justiție.”

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: