Ce fac elevii în săptămâna „Şcoala Altfel”

Pregătirile pentru demararea celei a doua ediţii a „Şcolii Altfel” sunt pe ultima sută de metri. Programul care se va desfăşura în săptămâna 1-5 aprilie se numeşte „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Principalul obiectiv al programului „Şcoala Altfel” este implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi mai interesante. Educatorii, învăţătorii şi diriginţii au planificat deja vizite la muzee, teatru, film, excursii şi discuţii pe diferite teme.

Nici instituţiile administrative nu vor fi ocolite de către elevi. Marţi sunt aşteptaţi la Prefectură 50 de elevi din clasele a XII-a care vor face practică în timpul programul de lucru al funcţionarilor publici. „Pentru o zi, 50 de elevi din Târgu Jiu vor fi în practică la Instituţia Prefectului, între orele8.00-16.00, alături de fiecare coleg din cadrul instituţiei pentru a-i putea ajuta şi îndruma în ceea ce priveşte decizia pe care o vor lua odată cu trecerea în etapa de învăţământ superior”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj. Şi Consiliul Judeţean îşi va deschide „porţile” pentru elevii care  doresc să cunoască tainele administraţiei.

VACANŢĂ

La finele programului „Şcoala Altfel”, elevii vor intra în vacanţa de primăvară. Vacanţa este planificată în intervalul 8-15 aprilie.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: