CE Hunedoara a intrat în insolvenţă

Judecătorii au admis cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara. CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În cadrul CEH lucrează circa 6.400 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia și Paroșeni.

Tribunalul Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmând ca de punerea în practică a acesteia să se ocupe în primă fază o firmă specializată din Craiova, Casa de Insolvenţă GMC SPRL. Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus la finele lunii decembrie 2015 la Tribunalul Hunedoara o cerere pentru deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă. "Aceasta a fost singura măsură care se putea lua pentru evitarea intrării companiei în faliment. Există 19 cereri de intrare în insolvenţă depuse împotriva Complexului Energetic Hunedoara, iar aceasta era singura formă de protecţie pentru a propune un plan de restructurare şi de reorganizare a companiei", au precizat reprezentanţii Ministerului Energiei.

Instanța a luat act de faptul că într-un alt dosar 18 firme au solicitat deschiderea procedurii de insolvență împotriva CEH și a hotărât conexarea celor două cauze. Cererile formulate de acești creditori devin declarații de creanţă în prezenta cauză. De asemenea, instanța a luat act de renunțarea la judecată a cererilor de deschidere a procedurii insolvenței depuse de alte opt firme din ţară pentru datoriile pe care CEH le înregistrează față de acestea.

Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: