Ce i-au scris liderii sindicali ministrului Energiei

Cele patru federații sindicale care reprezintă salariații din Complexul Energetic Oltenia au trimis o adresă comună ministrului Economiei și Energiei, Virgil Popescu, chiar în ziua în care acesta a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare pentru un nou mandat.

Liderii sindicali din CE Oltenia i-au adus la cunoștință că propunerea de buget a administrației nu rezolvă doleanțele salariaților privind creșterile salariale și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Semnatarii adresei sunt Dumitru Pîrvulescu din partea Federației Naționale Mine Energie, Adrian Marciuc din partea Federației Univers, Gelă Ionescu din partea Federației Sindicatelor din Petrol-Energie și Paul Constantinescu din partea Federației Energetica.

“Având în vedere Memorandumul referitor la Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, care va duce la restructurări de personal și închidere de capacități de producție, cât și proiectul Planului Integrat Energetic și de Schimbări Climatice 2021-2030, care prevede închiderea producerii energiei electrice pe bază de cărbune până în anul 2030, reprezentanții organizațiilor noastre vă înștiințează că există riscul izbucnirii unor conflicte spontane”, se arată în adresă, unde liderii sindicali amintesc de tensiunea existentă în rândul salariaților.

O întrerupere a activității la CE Oltenia ar duce la colaps în Sistemul Energetic Național, se mai arată în adresa prin care liderii sindicali îi cer ministrului o “întâlnire de urgență”. (A.A.)

Vizualizări: 3,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: