Ce-i spune Ciurel lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta este aşteptat astăzi la Gorj, iar managerul CE Oltenia Laurenţiu Ciurel speră să aibă o discuţie cu acesta, la sediul companiei. Ciurel a spus că sunt multe lucruri de discutat, însă va aborda principalul subiect care interesează compania: energia verde.

Ciurel spune că din cauza dezechilibrelor din sistem, cauzate de impredictibilitatea energiei verzi, încărcarea şi descărcarea grupurilor termo, aruncă în aer cantităţi mai mari de poluanţi. „Eu sunt convins că dânsul este la curent cu tot ce e aici şi ştie lucrurile bine, însă problema care ne doare foarte tare, bursa de energie şi excesul de energie regenerabilă pe piaţă. De când avem foarte multă energie verde pe piaţă, cantităţile de poluanţi aruncate în atmosferă sunt mai mari, pentru că genul acesta de echilibrare a energiei verzi cu grupuri termo care sunt descărcate fac să crească mult cantităţile pe care le aruncă în atmosferă, decât ar funcţiona la nominal. Un grup încărcat la 200 de MW poluează mai puţin decât unul descărcat la 170 MW. Şi atunci efectul intrării pe piaţă a acestor regenerabile fără minte, fără studii, a dus la creşterea poluării“, a declarat Laurenţiu Ciurel la RTV.

Acesta mai spune că problema energiei verzi nu mai poate fi stăpânită legislativ. În plus, Ciurel zice că aceste investiţii nu aduc locuri de muncă, toate echipamentele sunt importate, iar profitul este scos din ţară.

DEZBATERE

În fapt, ideea ministrului delegat al Energiei, Constantin Niţă, de a schimba schema de sprijin a energiei regenerabile, a produs dezbatere, dar şi efecte. Băncile nu mai acordă credite pentru investiţiile în energia regenerabilă, iar organizaţiile internaţionale îşi arată îngrijorarea faţă de modul în care Guvernul gestionează această problemă.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: