Ordonanța pentru salvarea CE Oltenia, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență care permite Complexului Energetic Oltenia să ia un credit de 1,2 miliarde de lei din Trezorerie a fost publicată marți, 11 februarie, în Monitorul Oficial. Dacă nu poate rambursa creditul în șase luni, CE Oltenia trebuie să prezinte un plan de restructurare.

"Întrucât societatea Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o lipsă de lichidități, aflându-se în imposibilitata de a achiziționa deficitul de certificate pentru emisii de gaze cu efect de seră (...), ținând cont de faptul că este cel mai mare operator economic din zona Olteniei (...), ajutorul de stat individual pentru salvarea CE Oltenia este instituit pentru o perioadă de șase luni", se arată în document.

CE Oltenia trebuie să asigure pentru acest împrumut garanții de 120%. În termen de trei luni de la semnarea contractului de credit, compania trebuie să prezinte ministerului de resort un plan de restructurare, dacă nu poate respecta termenul de rambursare de șase luni.

Conform angajamentelor asumate, CEO va trebui să aibă în vedere următoarele investiţii majore: construcţia a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise aferente termocentralelor Rovinari, Turceni şi Işalniţa; construcţia unui bloc nou în cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova, construcţia unui bloc de 400 MW pe gaz natural la SE Turceni, precum şi construcţia a 2 blocuri de 400 MW pe gaz natural la SE Işalniţa, în paralel cu eficientizarea activităţilor de exploatare şi producere.

Vizualizări: 3,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: