Ce liceu au ales elevii de zece ai Gorjului

Cea mai mare concurenţă la admiterea în liceu din acest an a fost la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, la specializarea Matematică-Informatică, spre care s-au îndreptat cei trei elevi de zece din Gorj, care au absolvit Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din municipiu.

Este vorba despre Alexandra Anghelache, Ioana Işfan şi George Aurelian, care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională şi au finalizat clasa a VIII-a cu media 10.00. De fapt, cei mai buni elevi din această şcoală, de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Generală Nr.1 Motru, Colegiul Naţional „Spiru Haret” au ales profilul Matematică-Informatică. Dacă la „Tudor Vladimirescu” s-a intrat cu 10.00, la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” cea mai mare medie a fost 9.99, iar la Colegiul Naţional „George Coşbuc” prima medie a fost 9.98. În funcţie de ultima notă de admitere, cele mai cerute specializări din acest an au fost Ştiinţele Naturii la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, cu nota 9.20, Ştiinţele Naturii la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, unde ultima medie a fost 8.92, Filologia la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, unde ultimul admis a avut media 8.67. Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu se află pe locul patru din acest punct de vedere, ultima medie la Ştiinţele Naturii fiind 8.65.

Participă la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori

În această săptămână şase elevi de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu vor lua parte la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce va avea loc la Constanţa. Este vorba despre Ioana Işfan, Andrei Vede, Gabriel Mărgeloiu, Călin Tătaru, Radu Adrian şi Şerban Grofu. Olimpiada se va organiza la materiile biologie, chimie şi fizică. Profesorii îndrumători sunt Lavinia Ungureanu, Ileana Popescu, Nicoleta Negrea şi Elena Zăvadă. Anul trecut tot de la această unitate de învăţământ din Târgu Jiu elevul Dumitru Călugăru a reuşit performanţa de a obţine medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. La ora actuală acesta studiază la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: