Ce metode au primarii gorjeni să țină cetățenii în case

Mesajul ”STAȚI ACASĂ!” este transmis diferit în fiecare comună din Gorj. Fie că apelează la poze sugestive transmise pe facebook, la afișe împărțite prin comună sau la ajutorul poliției, edilii vor să-i convingă pe cetățeni că trebuie să rămână în gospodării. Dacă sunt sau nu ascultați de cetățeni, rămâne de văzut.

Primarul din comuna Săcelu, Florin Jurebie, acolo unde se află un spațiu de carantină, a postat pe facebook un îndemn pentru cetățenii din localitate, alături de îndemnul de a sta acasă. ”Ne aflăm într-o perioada dificilă a existenței noastre omenești, pe care cu siguranță o vom traversa doar rămânând uniți. Astfel, fac un apel către toți cei care domiciliază pe raza comunei Săcelu, sau se află temporar aici, să respecte cu strictețe regulile impuse de către autorități și să nu părăsească locuințele decât in situații urgente care nu necesită amânare. Totul este spre binele nostru și al familiilor noastre. Vă promit ca voi face totul pentru a vă rezolva problemele dumneavoastră, dar va rog nu riscați să părăsiți locuința inutil“.

Aceeași metodă o folosește și primarul din Comuna Prigoria. Iuliana Iliescu a postat pe facebook o poză sugestivă în care apare cu o mască pe figură cu mesajul ”Stați acasă!” Trebuie precizat faptul că primul gorjean diagnosticat cu coronavirusul a fost un tânăr de 25 de ani din comuna Prigoria care din fericire se numără printre românii vindecați.

În comuna Logrești anunțul către cetățeni este făcut cu o portavoce prin toată comuna. ”Vreau să vă spun că oamenii trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să rămână în gospodării. Noi am ieșit cu o portavoce prin toată comuna și am îndemnat lumea să stea acasă. De azi acest lucru îl va face un echipaj de poliție care va patrula și va transmite mesajul toată ziua prin comună. În mare oamenii au înțeles. Trebuie să mai lucrăm cu cei peste 65 de ani.”, a spus Ion Băluță, primarul din comuna Logrești.

Primarul din localitatea Căpreni a ales că informeze oamenii prin afișe lipite peste tot prin comună. ”În mare parte oamenii s-au conformat. Noi i-am anunțat prin toate căile să rămână în case și acum am lipit și afișe în toate comună cu noile reglementări, dar și cu motivele pentru care pot ieși. Noi le-am împărțit și declarații pe propria răspundere”, a precizat Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 1,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: