Ce negociază angajații CEO pentru a ceda terenuri companiei

Salariații Complexului Energetic Oltenia care dețin terenuri lângă carierele miniere știu să le negocieze. Șeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, a povestit într-o emisiune cam cum se poartă negocierile.

Complexul Energetic Oltenia a fost nevoit să angajeze în acest an în jur de 30 de persoane ale căror familii au cedat terenuri pentru extinderea carierelor miniere. Compania ar vrea să renunțe la acest obicei și să se limiteze strict la un contract de vânzare-cumpărare.

Olaru a povestit la un post de televiziune că uneori s-a ajuns la situații aberante. „Am identificat o situație cu un proprietar de teren, o suprafață care la evaluare ar fi însemnat cam 20.000 de lei, care a pus condiția ca până la momentul în care se va reuși acel schimb, și era o condiție care depindea doar de dumnealui, pentru că trebuia să finalizeze cadastrul, să vină la serviciu de două ori pe lună sâmbăta și duminica, beneficiind de un spor de 100% la salariu. Au trecut vreo trei ani în care a încasat din acest spor mai mult decât valoarea terenului. Am constatat asta abia când persoana respectivă a fost disponibilizată”.

Altcineva solicita două angajări pe care să le propună el peste un an-doi, iar un angajat a reușit să obțină două promovări în decurs de nici un an. „Avem un proprietar care obținuse în decurs de nouă luni o promovare de la postul de lăcătuș la conducător formație de lucru, apoi adjunct de sector. Domnul director Boza și glumea cu el, că probabil urmează la toamnă să vrea un post în directorat”, a spus Sorin Olaru.

Posturile pe care se fac aceste angajări sunt în general în producție.

Vizualizări: 3,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: