Ce nereguli a găsit Inspectoratul Şcolar în şcolile din Gorj

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a efectuat o serie de controale în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru a vedea dacă sunt pregătite de începerea noului an şcolar. Şi de această date sunt probleme cu autorizarea sanitară, aproape jumătate din ele funcţionând cu toaleta în fundul curţii. Totodată, elevii de clasa a V-a vor începe cursurile fără a avea manuale şcolare.

Daniel Mocioi, inspector general adjunct în cadrul ISJ Gorj, a prezentat marţi un raport în urma controalelor efectuate care arată că din 771 de clădiri destinate activităților de învățământ, un număr de 474 au autorizaţie sanitară de funcționare pentru anul şcolar 2017-2018. O altă neregulă depistată de inspectori este aceea că mai bine de jumătate din şcoli au lucrări demarate şi nefinalizate. Cu alte cuvinte, copiii nu vor merge la şcoală, ci pe şantier. „În urma verificărilor efectuate de reprezentanții comisiei s-a constatat că sunt începute lucrările de reparații, igienizare sau dezinfecție, acestea aflându-se în diferite stadii de realizare. Motivele pentru care nu au fost definitivate activitățile specifice începerii noului an şcolar sunt în general legate de lipsa fondurilor”, a spus Daniel Mocioi, inspectorul general adjunct al ISJ Gorj.

Fără manuale la clasa a V-a

Poate cea mai stringentă problemă cu care se confruntă atât elevii, cât şi profesorii, la început de an şcolar este aceea a lipsei manualelor şcolare la clasa a V-a. Ministrul Educaţiei a anunţat deja că în primele două luni de şcoală, elevii de a V-a vor învăța după îndrumare. Situaţia este generată de contestaţiile depuse de mai multe edituri la licitația pentru achiziționarea acestui lot de manuale. În Gorj, inspectorul adjunct Mocioi dă asigurări că celelalte manuale au ajuns în proporție de 100%, iar în procent de peste 75% au fost deja distribuite în şcoli.

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: