Ce obiectiv pe termen lung are Benga la Târgu Jiu

Noul antrenor al ACS Viitorul Târgu Jiu şi-a propus şi un obiectiv pe termen lung la formaţia pe care a preluat-o pe final de an. Octavian Benga a vorbit despre play-off şi promovarea în prima ligă, însă ca obiective pentru sezonul viitor.

Debutul antrenorului Octavian Benga la ACS Viitorul Târgu Jiu a avut loc cu două etape înainte de finalul anului. Deşi a obţinut o victorie, la limită, scor 1-0 cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, Benga a avut ocazia să îşi facă o idee despre lotul pe care îl are la dispoziţie şi a stabilit astfel că nu poate avea un obiectiv prea îndrăzneţ în acest sezon.

Cum echipa sa nu mai avea decât şanse matematice la play-off, noul antrenor se gândeşte deja la viitorul sezon în care ar vrea să facă un lot competitiv pentru a ataca promovarea.

„Obiectivul va fi formarea unei echipe competitive pentru sezonul următor când vrem să atacăm play-off-ul şi promovarea în prima ligă”, a spus benga care va începe din iarnă construirea unei noi echipe: „După strategia mea, din iarnă, trebuie să plombăm echipa cu doi-trei jucători, iar din vară o să vedem de ce mai avem nevoie. Am la dispoziţie mulţi jucători tineri, dar jucători talentaţi. Este o echipă la care se vede lipsa de experienţă, dar echipa are vigoare, are talent. Nu au însă constanţă pe toată durata partidei, în unele momente deciziile nu sunt cele mai potrivite, dar, repet, sunt jucători talentaţi, care pot să progreseze şi să fie reprezentativi.”

Pierzând cei mai mulţi jucători experimentaţi vara trecută, ACS Viitorul a încercat construirea unei echipe cu jucători tineri dar rezultatele au întârziat să apară şi s-a ajuns la schimbarea a trei antrenori. Astfel, Octavian Benga a devenit al patrulea antrenor principal al echipei în acest sezon, după Cristian Lupuț, Eugen Trică și Alexandru Ciobanu.

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: