CE Oltenia - opt plângeri la DNA, una la Înalta Curte

Guvernul a anunţat că din mai şi până în septembrie Corpul de Control al primului ministru, dar şi ministerele au depus sute de plângeri penale, în urma controalelor în companiile din ţară.

Astfel, în perioada 7 mai 2012-17 septembrie 2013, Corpul de Control al prim-ministrului a depus la organele de cercetare penală 30 de plângeri, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale privind fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei centrale şi locale, companii naţionale subordonate acestora.

Din totalul celor 30 de plângeri, 26 au fost transmise la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar 4 au fost direcţionate către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dintre cele 26 de plângeri depuse la DNA, opt se referă la situaţii de la Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea, cele 12 ministere au depus 364 de plângeri. Departamentul de Energie, condus de ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă, a făcut şase sesizări, una privind activitatea CE Oltenia, trei referitoare la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: