Încă doi poliţişti acuzaţi că bat de rup în secţia de Poliţie

Nici nu s-a stins bine scandalul legat de bătaia pe care doi agenţi de la Târgu Jiu i-ar fi administrat-o unui bărbat de 38 de ani din oraş, de fapt ancheta nici nu a prea început, că un alt scandal similar a izbucnit la Rovinari. Rudele unui tânăr de 28 de ani din Negomir, arestat preventiv joia trecută sub acuzaţia de tentativă de viol, dar şi pentru tâlhărie, spun că acesta a fost învineţit pe spate şi la mâini de doi agenţi care l-au „convins” să recunoască faptele şi, evident, să le „regrete”.

Ion Mituică a primit mandat de arestare preventivă în baza căruia va sta în spatele gratiilor măcar până pe 24 octombrie. El este acuzat că a încercat, mai întâi, să violeze o femeie de 38 de ani din Rovinari, faptele petrecându-se în scara unui bloc, după ce amândoi fuseseră într-un bar împreună cu soţul femeii… care între timp a plecat să cumpere nişte pâine din oraş. Mituică nu a reuşit să îşi ducă planul la îndeplinire şi, ca urmare, a decis să-i fure femeii poşeta şi să fugă, fiind prins puţin mai târziu.

Rudele acestuia spun însă că în momentul în care a ajuns pe mâinile poliţiştilor tânărul a luat o bătaie pe care nu o va uita prea uşor. „Sunt doi agenţi la Rovinari, Şorici şi Oiţă, despre care el spune că l-au bătut de l-au snopit. I-au dat cu bastonul peste mâini şi la spate ca să recunoască şi să mărturisească tot. Nu suntem de acord cu aşa ceva, chiar dacă el a făcut prostiile pe care le-a făcut. Să-l bage la arest, dar să nu-l omoare cu bătaia. Să-şi ia pedeapsa dată de lege dacă e vinovat. Am încercat să discut cu poliţiştii şi m-au dat afară din sediu ca pe o scamă, numai că nu m-au împins şi pe mine prin uşă. Depunem plângere şi o să cerem şi noi anchetarea lor pentru că nu se poate aşa ceva. Nu te duci în secţia de Poliţie ca să te omoare ei în bătaie”, spune Gheorghe Negrilă, rudă cu Mituică.

Ancheta cerută acum de rudele lui Mituică este doar una dintr-un lung şir care îi vizează pe poliţişti din Gorj acuzaţi de comportament abuziv sau chiar violent. Nu de mult doi agenţi de la Poliţia Târgu Jiu au fost daţi afară din rândurile Poliţiei pentru că s-au destrăbălat într-un bar, ulterior ei luându-l la bătaie pe Ion Cucăilă, care i-a şi reclamat la Parchet, Parchet care a comunicat că va face ancheta cu „maximă celeritate”, deşi până acum nu par să se fi întâmplat mari minuni pentru aflarea adevărului. Alţi doi agenţi de la Stoina sunt judecaţi la Tribunalul Caraş Severin pentru că în urmă cu câţiva ani l-au bătut pe un localnic până l-au omorât, iar la Tribunalul Gorj este aproape de o sentinţă un poliţist din Mătăsari care l-a luat şi el la bătaie anul trecut pe un şofer care l-ar fi stropit atunci când a trecut pe lângă el cu maşina printr-o baltă.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: