Elev lovit de maşină, după ce a fost învoit de dirigintă

Inspectoratul Școlar Gorj a deschis o anchetă la Grupul Școlar din Roșia de Amaradia după ce un elev de clasa a V-a a fost grav accidentat în timpul orelor de curs. Acesta se îndrepta spre casă în momentul în care a fost lovit în plin de o mașină. În momentul producerii evenimentului, Claudiu Dobrică ar fi trebuit să fie la ore, însă sunt persoane care spun că elevul a fost învoit de la ultima oră, de dirigenţie. Imediat după accident, elevul aflat în comă a fost transportat cu un elicopter SMURD la Craiova.

Claudiu Dobrică este elev în clasa a V-a la Grupul Școlar din Roșia de Amaradia. Miercuri a plecat mai devreme de la școală, însă din nefericire nu a mai ajuns acasă pentru că a fost lovit de o mașină chiar în apropiere de locuința sa. „Evenimentul s-a produs la 16.40 pe drumul județean, unde elevul din clasa a V-a a fost accidentat de un autoturism Matiz. Accidentul s-a produs aproape de casa lui. A fost acroșat și aruncat pe beton. A venit salvarea, l-a luat, am anunțat inspectoratul, domnul prefect a solicitat un elicopter și a fost transportat la Craiova. Am înțeles că are un hematom și dacă nu va fi rezolvat la Craiova va fi trimis la București pentru operație și are ceva traume interioare”, a declarat Cristinel Faiter, directorul unității de învățământ.

Anchetă la unitatea de învățământ

Din primele informații, s-ar părea că elevul a fost învoit de la ultima oră pentru a merge acasă chiar de diriginta lui. Conducerea inspectoratului a deschis o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. „A fost demarată o anchetă în acest caz, să vedem dacă respectiva profesoară Crina Ciocan, care este și diriginta lui, l-a învoit sau i-a dat drumul mai devreme. Cei doi stau aproape de şcoală, iar ceilalți pleacă cu microbuzul. Și comisia noastră a deschis o anchetă, profesorul de serviciu nu a fost anunțat că elevul a fost învoit. Profesoara nu a mai venit la școală pentru că a zis că se simte rău și nu a dormit toată noaptea. Ăsta este comportamentul dumneaei. Este profesoară de română, titulară de ani buni aici”, a mai precizat Cristinel Faiter.

Profesoara riscă să rămână fără loc de muncă

În urma anchetei se va stabili partea de vină a profesoarei pentru acest eveniment și cei de la Inspectoratul Școlar susțin că se vor lua măsurile care se impun în acest caz. Dacă va fi nevoie se va merge până la  desfacerea contractului de muncă. „În primul rând pe noi ne-a interesat îngrijirea medicală a elevului. Am trimis o comisie de la inspectorat la școală și o să discutăm luni în comisie acest incident. O să vedem și ancheta internă și ancheta poliției și dacă va fi nevoie se va merge până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Ion Ișfan, inspector școlar general ISJ Gorj.

Elevul a traversat neregulamentar

Echipajul de poliție care a făcut cercetarea la fața locului a stabilit că minorul se afla în afara orelor de curs și a fost accidentat pentru că s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure. „Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că un târgujian de 24 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 675C, a acroşat un minor în vârstă de 11 ani, din Roşia de Amaradia, care s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure, prin loc nepermis şi aflându-se în timpul liber, în afara orelor de curs şcolar. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: