CE Oltenia a pierdut în fața echipei lui Ciurel

Complexul Energetic Oltenia a pierdut procesul deschis pe numele a patru foști directori.
În ultima lună din 2018, CE Oltenia a deschis o acțiune pe rolul Tribunalului Gorj, obiectul procesului fiind „pretenții”, împotriva echipei de conducere de acum câțiva ani. Este vorba de fostul manager Laurențiu Ciurel și ex-directorii Ion Petroniu, Daniel Antonie și Aurel Medințu.
„Respinge excepția inadmisibilității și excepția prescripției dreptului material la acțiune. Respinge acțiunea. Cu apel”, este sentința pe scurt a Tribunalului Gorj din 15 iulie.

De fapt, acest proces a fost disjuns din dosarul nr. 2073/95/2018, în care nouă foști directori, inclusiv cei menționați mai sus, sunt chemați să dea explicații despre afacerea Vitol. Asta după ce un control ANAF a stabilit o pagubă adusă CE Oltenia de circa 700.000 de euro în urma contractului încheiat, în 2015, pentru achiziţionarea a peste 1,7 milioane de certificate de carbon de la firma privată Vitol.

Certificatele au fost cumpărate cu câteva zile înainte de termenul de conformare, la un preţ de 7,78 de euro bucata, deşi preţul pe bursă era de 7,4 euro. Inspectorii de la Fisc au constatat că este vorba de o pagubă și au dispus recuperarea banilor de la persoanele care au parafat tranzacţia.

De aceea, la sfârşitul lunii iunie 2018, CE Oltenia a introdus o acţiune în răspundere patrimonială împotriva lui Laurenţiu Ciurel, Ion Petroniu, Daniel Antonie, Aurel Medinţu, Mirela Vîlceanu, Ionel Ilie, Carmen Ninu, Constantin Ştefan şi Gheorghe Copaci.
Procesul a fost amânat de mai multe ori, pentru lipsa unui raport de expertiză, la finalul lunii judecându-se un nou termen din acest dosar.

În prezent, CE Oltenia a deschis mai multe procese împotriva unor actuali și foști șefi, pentru recuperarea unor sume dispuse în baza unor controale ale instituțiilor statului.

Vizualizări: 4,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: