Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

CE Oltenia a scumpit cărbunele livrat pentru UATAA Motru

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru plăteşte începând cu luna august mai mulţi bani pentru cărbunele achiziţionat de la CE Oltenia. Compania a majorat preţul unei tone de cărbune cu aproape 3 lei, ceea ce a dat peste cap socotelile conducerii uzinei care va trebui să suporte de aici înainte nişte cheltuieli neprevăzute. Motivul ar fi acela că preţul practicat până acum era sub cel al costului de producţie.

Circa 2000-2500 de tone de cărbune achiziţionează lunar UATAA Motru de la carierele CE Oltenia în perioada în care produce doar agent termic. Conducerea uzinei spune că a încercat să negocieze noul preţ la cărbune cu cei din conducerea companiei energetice, însă aceştia nu s-au lăsat înduplecaţi şi au menţinut preţul pe care şi-l propuseseră să-l practice din luna august. Numai că aceste cheltuieli nu au fost planificate la început de an, atunci când fost stabilit bugetul unităţii. "Pe timp de vară înseamnă să suportăm 10.000 de lei în plus, iar pe timp de iarnă aproximativ 50.000 lei. Preţul a crescut de la 55.1 fără TVA şi acum este 57,8 fără TVA. La acest preţ se mai adaugă acciza care este aproape 4,5 lei pe tonă. Sunt nişte cheltuieli neprevăzute, dar asta este. Dacă s-a scumpit. N-au mai fost de acord să semneze contractul. Au spus că preţul era mic şi trebuie să suportăm o creştere pe care aşa au prevăzut-o ei. Am negociat, am cerut o creştere mult mai mică, până la urmă ne-au impus o creştere de 2.7 lei. Am purtat discuţii, dar n-am reuşit. Asta este, băgăm mâna în buzunar şi plătim. Nu se pune problema să sistăm furnizarea", a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Uzina de Termoficare de la Motru plăteşte în avans cărbunele achiziţionat de la CE Oltenia.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: