CE Oltenia a suplimentat personalul la descărcări cărbune

CE Oltenia a anunţat că dispune de suficient lignit pentru producerea de energie electrică, astfel încât să poată onora toate contractele de vânzare energie încheiate pentru anul în curs. Cei din administraţie spun că stocurile de cărbune cu care compania a intrat în acest sezon rece au fost mai mici din cauza blocajelor din cariere şi, pentru a nu avea probleme cu asigurarea necesarului de materie primă, a suplimentat personalul, distribuind la activitatea de încărcare-descărcare vagoane angajaţi de la mentenanţă, de pe partea administrativă, dar şi salariaţi ai Minprest Serv.

Sucursalele companiei funcţionează din luna iulie a anului trecut cu 10-12 grupuri energetice, cu o putere medie orară între 2000 şi 2900 MW, acoperind o cotă de până la 30% din producţia de energie din Sistemul Energetic Naţional, asigurând servicii de sistem orare de cca 220 MW. Cel puţin asta a anunţat administraţia printr-un comunicat de presă postat pe site-ul unităţii. Cei din companie spun că au fost nevoiţi să suplimenteze personalul în anumite zone pentru a asigura stocul necesar de cărbune. "CE Oltenia a intrat în perioada de iarnă cu stocuri mai mici decât în anii anteriori, datorită creşterii producţiei de energie electrică în 2015 peste valoarea planificată, precum şi din cauza deficienţelor apărute în procesul de exproprieri pentru asigurarea fronturilor de lucru în zona carierelor Jilţ Nord, Jilţ Sud, Roşia… Pentru menţinerea unui stoc de cărbune care să susţină funcţionarea fără probleme a grupurilor energetice, respectiv pentru asigurarea ritmicităţii încărcărilor/descărcărilor navetelor de cărbune în aceasta perioadă, s-a dispus implicarea personalului din alte zone de activitate (mentenanță, administrativ, de servire generala), precum și suplimentarea cu personal de prestări servicii de la Minprest Serv", se arată în comunicat.

Conducerea Minprest Serv Rovinari spune că a suplimentat numărul de personal doar pe zona Craiova. "Așa este. Sunt 9 posturi bugetate la Ișalnița pentru personal necalificat, 19 posturi la Craiova II pentru personal necalificat și mai sunt încă 2 calificați. La Ișalnița au contacte pe 2 luni, iar la Craiova II pentru tot anul. Sunt foarte mulţumiţi de personalul nostru pentru că a crescut numărul de vagoane descărcate. Şi pentru cei de la Ișalnița vor să facă permanent pentru că au văzut cât de bine mergem", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: