CE Oltenia angajează expert pentru a cerceta moartea unui muncitor

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a angajat un expert tehnic pentru a afla modul de producere a accidentului în care şi-a pierdut viaţa un angajat de la Turceni, Daniel Feregă. Anunţul a fost postat pe site-ul de achiziţii publice, iar firma SC Protehno Metal SRL Târgu Jiu primeşte 14.400 de lei de la companie. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat atunci o anchetă, iar rezultatul ei va fi făcut public astăzi.

La sfârşitul lunii martie, la Sucursala Electrocentrale Turceni a avut loc un accident de în care Daniel Feregă a murit în chinuri. Acum, CE Oltenia a angajat un expert tehnic pentru a cerceta modul de producere a accidentului mortal. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz. Inspectorul Ovidiu Ilie a declarat că ITM Gorj va pune astăzi la dispoziţie rezultatul anchetei. Acesta nu a putut spune motivul pentru care CE Oltenia ar fi angajat un expert pentru verificarea acestui accident.

A murit în chinuri

Daniel Feregă avea 36 de ani şi lucra la staţia Concasare, iar cadavrul său a fost descoperit dimineaţa la schimbul 1. Muncitorul a murit în chinuri groaznice. El a fost prins în banda transportoare, care i-a smuls o mână, decesul survenind ulterior. Din primele cercetări a reieşit că Daniel Feregă verifica banda numărul 18b, moment în care a fost prins între rolă şi bandă. „Se ducea spre vestiar, că se terminase tura. Probabil că a văzut o rolă blocată ceva… Nu ştie nimeni dacă e cineva de vină”, a spus atunci cumnatul victimei. Omul avea o vechime de 16 ani la Sucursala Turceni şi avea doi copii minori.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: