Antonie: Decizia privind cota de cărbune nu se va schimba

Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că minerii şi energeticienii nu vor primi bani, ci doar cărbune. El a dat asigurări că decizia luată de administraţie nu se va schimba.

Directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, susţine că angajaţii CE Oltenia vor primi doar tichetele necesare pentru ridicarea cărbunelui în natură, nu şi bani. Asta în condiţiile în care unii lideri încă aşteaptă discuţiile pe această temă. „Aceste tichete sunt în curs de distribuire, s-a făcut un regulament în acest sens, după ce o să fie toate distribuite o să începem livrările din punctele care s-au stabilit. Nu se va reveni asupra deciziei, decizia a fost luată prin hotărâre de Directorat astfel încât toţi salariaţii să beneficieze de cota de cărbune“, a explicat directorul pentru un post local de televiziune.

Regulamentul de acordare a cotei de cărbune, la care face Antonie referire, prevede că oamenii trebuie să-şi ridice tichetele până la finalul lunii august, iar cărbunele până la finalul lunii noiembrie. În cazul în care un angajat va lua mai mult de 10 tone de cărbune, pentru diferenţă trebuie să plătească 74 de lei pe tonă fără TVA.

Sindicalistul Dan Pîrvulescu crede că salariaţii din CE Oltenia trebuie să răspundă la deciziile abuzive ale administraţiei. „Ar fi culmea ca Antonie să dea ceva la salariaţi, să renunţe el la salariul de super-director. Oamenii ăştia sunt depăşiţi de realitatea salariaţilor din CEO. Nu au cum să înţeleagă un om care are 1500 de lei pe lună. De asta spune ce spune. Antonie trebuia să se gândească că a abandonat la Peşteana Sud 400.000 de cărbune, doar din dorinţa de a închide cât mai repede ca să-mi ia mie oamenii“, a spus acesta, menţionând că sunt discuţii pentru organizarea unui miting. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: