Candidaţii contestă organizarea concursurilor de la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a organizat ieri concurs pentru ocuparea a trei posturi de asistent medical debutant la UPU. Mai mulţi dintre candidaţi s-au plâns că nu au existat condiţii decente pentru desfăşurarea examenului, în ciuda faptului că s-a perceput o taxă de înscriere de 150 de lei. Conducerea spitalului dă asigurări că examenul s-a desfăşurat corect.

Cei 33 de candidaţi care au participat la concursul organizat pentru cele 3 posturi de asistent de la UPU au aşteptat aproximativ două ore până la primirea subiectelor într-o sală cu temperaturi ridicate. „Nu s-au asigurat condiţii decente pentru desfăşurarea examenului. S-a intrat în sală la ora 9.00, iar la ora 11.30 examenul nu începuse. Era o sală întunecoasă, unde era foarte cald. Dat fiind numărul mare de candidaţi, era o atmosferă sufocantă. Asta în condiţiile în care s-a cerut o taxă de 150 de lei pentru participarea la examen. La banii încasaţi de la cei 33 de candidaţi se puteau asigura alte condiţii de examen. Acest examen pare să fi fost organizat de un dispensar sătesc, nu de un Spital Judeţean. Cred că a trebuit să se aştepte foarte mult până la venirea subiectelor pentru că nu le ieşeau lor combinaţiile privind persoanele care trebuie să fie angajate pe posturile respective”, a declarat unul dintre candidaţi.

Conducerea spitalului spune că s-a întârziat începerea examenului pentru că subiectele au fost făcute de către candidaţi. „S-a dorit ca totul să fie corect. S-a decalat puţin concursul pentru că participanţii şi-au ales subiectele dintr-o listă întreagă de subiecte. Fiecare a spus un număr, s-a luat întrebarea respectivă din toate întrebările, s-a făcut grila de examen şi a durat ceva timp până să se multiplice 33 de subiecte cu câte 4 pagini fiecare. Vă asigur  că examenul s-a desfăşurat corect, tocmai de aceea am fost prezent şi eu acolo. Am supravegheat modul de desfăşurare al examenului, deşi nu am făcut parte din comisie”, a declarat Ion Borhină, director îngrijiri medicale. Acesta a mai precizat că nu a existat o altă sală mai spaţioasă. „S-a creat puţin disconfort nu numai pentru cei care participau la examen, dar şi pentru membrii comisiei. A fost cald în sală, dar nu atât de insuportabil. Din păcate, încăperea nu a fost dotată cu aer condiţionat. Fiind un număr foarte mare de candidaţi, nu am avut o altă sală pe care să le-o putem pune la dispoziţie”, spune Ion Borhină.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: