Sase gorjeni cu averi suspecte, controlaţi de fiul lui Călinoiu

Şase persoane din judeţul Gorj sunt pe lista celor cu averi pe care nu le pot justifica prin venituri şi urmează să fie verificate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Vor fi verificate tot câte şase persoane din alte judeţe ale Olteniei - Olt şi Mehedinţi - şi opt din Vâlcea.

Fiscul a anunţat săptămâna trecută că a început programul de verificare a persoanelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat cu 313 dosare, de care se ocupă 60 de inspectori. Este vorba despre categorii precum maneliştii, cămătarii şi personalităţi ale vieţii publice, după cum a anunţat preşedintele ANAF Gelu Stefan Diaconu.

Deocamdată nu se ştiu persoanele care vor fi verificate în Gorj, însă ar putea fi un gorjean care ştie acest lucru. Este vorba despre Robert Călinoiu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu. Robert Călinoiu este director adjunct la Direcţia Verificări Fiscale, structura din cadrul ANAF care trebuie să pună în aplicare Programul de îmbunătăţire a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi/venituri mari (PFAM). Direcţia a fost înfiinţată  în 2011, iar Călinoiu a fost iniţial consilier juridic. Robert Călinoiu s-a mutat cu familia în Bucureşti. Soţia sa, Magdalena a fost angajată la Compania Naţională de Investiţii, pe un post de şef de resurse umane. Fiul lui Călinoiu, împreună cu soţia sa, a accesat un credit de 88 de mii de euro şi şi-a cumpărat două apartamente în Bucureşti.

Vizualizări: 3,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: