CE Oltenia atacă „afirmaţiile false“ ale lui Burlan cu falsuri

Complexul Energetic Oltenia a remis un comunicat de presă prin care a dorit să desfiinţeze unele din afirmaţiile făcute de fostul director al SNLO, Daniel Burlan, în Pandurul, înainte cu o zi. Numai că unele „dovezi“ că Burlan a minţit sunt minciuni. Compania ataşează şi documente, dar cifrele sunt pe toată Divizia Minieră, ori Burlan a vorbit de cifre ale SNLO, înainte de integrarea în CEO. Dacă Burlan a minţit, cu certitudine informaţiile date de producătorul de energie nu arată că actuala conducere spune adevărul, ci din contră.

„Afirmaţiile d-lui Burlan Daniel, angajat al CE Oltenia, fost director al SNLO, făcute in ziarul Pandurul, sunt in totalitate false, având rolul de a dezinforma si tensiona negocierile CCM din aceasta perioadă“, explică societatea într-un comunicat de presă „Afirmaţia că, la integrarea în CEO,  societatea SNLO era pe profit este falsă, la 7 luni existând o pierdere de 85.682.020. RON, conform contului de profit si pierdere semnat de dl. Burlan Daniel“, susţine compania. Numai că documentul publicat se referă la sume pe Divizia Minieră, nu pe fosta SNLO, iar directorul care a semnat contul de profit şi pierderi este Vasile Ogârlaci.

Şi manipularea CEO a continuat. „Menţionăm, de asemenea, ca în momentul integrării, la data de 01.06.2012, in conturile SNLO exista o suma de aprox. 2.040.000 RON, cu o datorie la furnizori de cca 100.6 mil RON“, mai spune compania, deşi Burlan a declarat că a avut profit de 20 de milioane, nu că nu a avut datorii.

Directoratul CEO mai spune că SNLO avea de încasat de la RAAN si CET Govora peste 100 de milioane de lei, şi nu 38 de milioane de lei. În fine, compania a mai oferit informaţii la care fostul director Daniel Burlan nu s-a referit în interviul acordat. Date precum pierderile înregistrate în 2009-2010, de circa 134.000.000 RON. Directoratul l-a făcut cu ou şi cu oţet pe Burlan care a spus că CEO ar trebui să aibă un cost pe MWh de 45 de euro. „Afirmaţia ca menţinerea unui cost de producţie pe MWh de 45 EURO, corelat cu exploatarea a 20 mil tone de cărbune ar duce la menţinerea CEO pe piaţă, dovedeşte lipsa unor cunoştinţe elementare despre activitatea din companie, energie si minerit. Daca conducerea CE Oltenia si-ar fi propus asemenea obiective, societatea ar fi fost in faliment de mult timp. Este cea mai buna dovada ca înfiinţarea CE Oltenia, cu aportul intelectual al d-lui Burlan, a fost făcută fără niciun suport analitic sau cu suport prea puţin calificat“, încheie apoteotic Directoratul.

De menţionat ar fi că pe primele 6 luni din 2014, fiind cele mai recente date, costul de producţie la CE Oltenia a fost de 209 lei (n-red 45 de euro), iar tona de cărbune este produsă cu 67 de lei.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: