CE Oltenia cedează un drum şi un sat

Complexul Energetic Oltenia va aproba în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) programată pentru luna iulie transferul cu titlu gratuit a unor active în sumă totală de peste 11 milioane lei. Este vorba de cedarea drumului Negomir-Fărcăşeşti către Consiliul Judeţean Gorj, dar şi de transferul către Consiliului Local Băleşti a vetrei de sat Corneştii Noi.

Conform convocatorului şedinţei AGA publicat în Monitorul Oficial este vorba de  “Aprobarea transferului cu titlu gratuit a unor active cu  caracter  social  din  patrimoniul  CE  Oltenia  in domeniul  public  al  judeţului  Gorj  şi  în  administrarea Consiliului judeţean Gorj şi diminuarea capitalului social al CE Oltenia cu suma de 7.457.468 lei, reprezentând valoarea rămasă  neamortizată  a  activului  transferat şi valoarea terenului aferent, în conformitate cu prevederile art. 15 din Legea nr. 137/2002”, se arată în convocator.

Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj, a spus că este vorba de preluarea în domeniul public al judeţului Gorj a sectorului de drum comunal DC 76 situat pe teritoriul comunelor Negomir şi Fărcăşeşti. Drumul a fost modernizat de complex, pe banii companiei, asta pentru că vechiul drum judeţean a fost desfiinţat ca urmare a extinderii carierei Roşia. Acest drum comunal va deveni noul drum judeţean DJ 674B.

Tot în convocatorul şedinţei AGA se arată că CE Oltenia vrea să transfere cu titlu gratuit active cu caracter social către Consiliul Local Băleşti, a căror valoare este de 4.130.315,73 lei. Autorităţile locale din Băleşti spun că este vorba de vatra de sat Corneştii Noi, pe care au solicitat-o complexului pentru a putea face investiţii în zonă. “Este vorba de vatra de sat Corneştii Noi, cu tot ceea ce înseamnă, apă, canal, drumuri. Am făcut o solicitare către ei ca să ne-o predea şi ei fac demersurile. Noi vrem să facem acolo investiţii, dar trebuie mai întâi să intre în patrimoniul nostru”, a precizat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

Şedinţa AGA a CE Oltenia este programată pentru data de 13 iulie. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: