CE Oltenia dă milioane de euro pentru consultanţă

Complexul Energetic Oltenia este dispus să dea până la două milioane de euro unor firme care să ofere consultanţă pe mai multe domenii, dar care să realizeze şi studii de inginerie. Judecând după solicitările din anunţul de licitaţie, compania vrea să mai ia din sarcini diviziilor de energie, minieră, strategie dezvoltare şi financiară, dându-le unor firme.

Complexul Energetic Oltenia aşteaptă oferte, până pe 15 ianuarie, pentru servicii de consultanţă şi inginerie. Cerinţele sunt foarte mari, compania vrând ca firmele câştigătoare, maxim cinci, să poate elabora strategii şi studii de tot felul. Aproape că nu se mai înţelege rostul serviciilor specializate din cadrul CE Oltenia după acordarea acestei licitaţii. Interesant este faptul că suma acordată este între 200.000 de lei şi 8 milioane de lei.

Consultanţa acoperă toate domeniile importante

Este vorba despre două loturi, primul are o valoare estimată, fără TVA între 63.100 si 1.261.500 lei, iar lotul 2 între 160.800 şi 6.795.000 lei. Primul este pentru consultanţă cerându-se elaborarea unor studii de strategie, de dezvoltare, de piaţă, de sistem, de mediu, soluţii, de teren, cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor europene, studii de bancabilitate, de audit, bilanţuri, studii în domeniul energetic. Pentru acest lot valoarea maximă este de 1,2 milioane de lei. 

Cel de-al doilea lot se referă la servicii de inginerie, iar valoarea ajunge până la 6,8 milioane de lei. Aici intră elaborarea unor studii de fezabilitate, prefezabilitate, expertize tehnice, energetice, pentru autorizarea unor lucrări, proiecte tehnice, documentaţii pentru certificate de performanţă energetic, precum şi alte servicii de acest tip.

Pentru toate aceste servicii sunt prevăzute un număr minim şi maxim de ore în care trebuie elaborat şi care vor fi plătite. De exemplu, potrivit documentaţiei, consultanţa pentru un studiu de strategie poate fi de 100 de ore sau de maxim 3.000 de ore. La fel în cazul serviciilor de inginerie, un proiect tehnic, la fel de bun, poate fi elaborat în minim 125 de ore sau în maxim 16.000 de ore.

Cerinţe pentru firmele participante

După acordarea acestei licitaţii, pentru CE Oltenia vor mai lucra 2 economişti, specializarea „Finanţe-Bănci“, un inginer specialist în măsurători topo autorizat, pentru categoria D, doi ingineri pe termoenergetică, un inginer pe Mediu, doi ingineri pe Energetică sau Electroenergetică.

Pentru serviciile de inginerie, firmele participante trebuie să facă dovada că au angajaţi: un inginer pe topo, doi ingineri cu experienţă in proiectare, specializarea Termoenergetică, doi ingineri cu experienţă in proiectare, specializarea Energetică sau Electroenergetică, un inginer pe mediu, doi ingineri cu experienţă in proiectare, specializarea Mecanică, doi ingineri cu specializarea Automatică, alţi doi pe Construcţii Civile Industriale, doi pe Construcţii Hidrotehnice şi un arhitect cu drept de semnătură. În plus, ofertantul trebuie să aibă măcar o persoană care să fie autorizată pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear.

DOI ANI

Aceste servicii sunt pentru toate cele cinci sucursale ale CE Oltenia-Rovinari, Turceni, Işalniţa, Craiova II şi Chiscani. Acordul cadru poate fi făcut cu maxim cinci agenţi economici, iar contractul durează 24 luni. Este solicitată o garanţie de participare de 25.000 de lei pentru lotul I şi 130.000 de lei pentru lotul 2. Valoarea estimată fără TVA este între 223.900 şi 8.056.500 lei, adică foarte puţin şi extrem de mult, fără să fie detalii privind această diferenţă majoră.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: