CE Oltenia face lumină în problema stocurilor

Complexul Energetic Oltenia avea la finalul lunii septembrie în stoc 1,35 milioane tone cărbune. Chiar dacă sunt zile în care consumă tot ce extrage, există premise ca până la 15 noiembrie stocul să ajungă la 1,5 milioane de tone, așa cum a programat Ministerul Energiei. “Aspectele semnalate în spațiul public în legătură cu lipsa stocurilor de cărbune necesare bunei funcționări a CE Oltenia pe parcursul iernii nu se confirmă”, arată compania într-un comunicat de presă.

Compania a precizat că, de la începutul acestui an, lucrează cu o medie de 7 grupuri energetice, ajungând la o putere medie orară de până la 2900 MW în perioadele zilei cu valori maxime ale consumului de energie. “În 9 luni 2017, CE Oltenia a produs peste 11 TWh și  aproximativ 17 milioane tone de cărbune”, se arată în comunicat.

CE Oltenia mai arată că dispune de suficient cărbune pentru producerea de energie electrică necesară onorării contractelor de vânzare energie perfectate și inclusiv pentru menținerea stabilității SEN în orice perioadă a anului, cărbunele dovedind permanent că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condițiile atmosferice. (A.A.)

Vizualizări: 2,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: