Zeci de familii dintr-o comună din Gorj au plecat la muncă în străinătate

În timp ce zeci sau chiar sute de gorjeni se întorc zilnic acasă din străinătate de frica virusului ucigaș, sunt unii care pleacă. Nu se duc să se plimbe, ci să muncească, asta pentru că în țară nu au nicio sursă de venit. E cazul a zeci de localnici din comuna Roșia de Amaradia, care au plecat chiar înainte de Paște în Germania.

Pentru aproximativ 40 de persoane din comuna Roșia de Amaradia, coronavirusul este doar o stare de fapt și, chiar dacă le este frică, riscă să ajungă într-o țară declarată zonă roșie să facă rost de bani. Acasă nu au nicio sursă de venit și nu au cu ce să-și întrețină familiile.

Chiar dacă le-a fost greu, și-au luat la revedere de la cei dragi și au plecat chiar înainte de Paști să muncească în străinătate. ”Sunt mulți care au plecat în această perioadă la muncă în străinătate. Este vorba de peste 40 de persoane din ce știu eu, care au plecat cu contract de muncă în agricultură în Germania. Unii deja au ajuns cu bine acolo, iar alții se pregătesc să plece. Patronii le-au asigurat transportul cu avionul. Am înțeles că au fost niște curse speciale. Se duc la căpșuni, la ceapă, usturoi, la diverse munci în agricultură”, a precizat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Primarul din Roșia de Amaradia susține că neajunsurile i-au îmbărbătat pe cei care au plecat de acasă în plină epidemie de coronavirus. ”E o situație grea. Oamenii nu au venit, nu au din ce trăi. Ei pleacă sezonieri, fac bani ca să își întrețină familiile rămase acasă. Nu pot să spun decât că și-au riscat viața ca câștige un ban. Curajul a fost arma lor supremă în această perioadă”, a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 9,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: