Sute de angajați în șomaj tehnic până în mai

Sute de angajați de la Uzina Mecanică Sadu sunt în șomaj tehnic. Vestea că vor sta o lună acasă i-a bucurat pe salariații care mergeau la serviciu cu teama că se pot contamina. Uzina își va relua activitatea din data de 5 mai.

Este vorba de aproximativ 700 de angajați de la Uzina Mecanică Sadu care nu mai lucrează de la începutul acestei luni. Oamenii sunt în șomaj tehnic și vor reveni la serviciu la începutul lunii mai. ”Toți angajații de la Uzina Mecanică sunt acasă cu șomaj tehnic de pe data de 1 aprilie și vor reveni la muncă în data de 5 mai. În acest moment lucrează doar serviciul de pază și pompierii, iar cei din compartimentul TESA și din conducere vin la serviciu doar dacă este nevoie de ceva, în rest de la mic la mare suntem cu toții în șomaj tehnic”, a precizat directorul Constantin Tănăsoiu.

Chiar dacă este o perioadă dificilă, oamenii nu s-au supărat că vor lua numai 75% din salariu. ”Vreau să vă spun că oamenii au primit vestea șomajului tehnic foarte bine. Nu mă așteptam la așa ceva, mai ales că sunt sărbători și toată lumea are nevoie de bani. Angajații veneau cu teamă la serviciu și cu frică să nu se îmbolnăvească. În producție nu poți lucra stresat și cu teamă”, a mai spus Tănăsoiu.

Vizualizări: 3,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: