CE Oltenia: Investiții de 590 de milioane de lei

Investiții de circa 600 de milioane de lei sunt programate la Complexul Energetic Oltenia în acest an. Cei mai mulți bani vor merge în retehnologizarea grupurilor de producție, dar și în minerit. Sume importante se vor duce și pentru achitarea creditelor pentru investițiile de mediu realizate în ultimii zece ani.

Sorin Boza, managerul companiei energetice, a transmis că, anul trecut, 600 de milioane de lei au fost destinate investițiilor din minerit și energie. Acestea s-au finalizat în proporție de aproape 90%. Pentru noul an, suma este aproape similară. „Noi considerăm că a opri investiţiile este cea mai mare greşeală. Anul trecut, investiţiile CE Oltenia s-au ridicat la aproximativ 600 de milioane de lei, gradul de realizare a investiţiilor fiind de circa 87,5%. Chiar dacă anul acesta, la CE Oltenia, ne confruntăm cu problemele pe care le ştiţi, nivelul investiţiilor rămâne ridicat şi avem bugetate circa 590 milioane de lei în acest sens, bani din care un procent de peste 35% va merge în minerit, restul în energie şi în plata creditelor pe care le-am făcut ca să realizăm investiţiile de un miliard de euro, din ultimii zece ani, necesare pentru a ne conforma la standardele UE privind mediul”, a explicat Sorin Boza.

Că este nevoie de investiții în cariere și termocentrale, o știe toată lumea. Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Constantin Mitrescu, a spus că sumele uriașe pe care le cheltuiește compania pe certificatele de doxid de carbon ar putea susține investiții majore în cadrul companiei. „Se duc foarte mulți bani pe aceste certificate. Compania ar putea construi de la zero un grup energetic în cel mult trei ani cu banii pe care îi dă pe aceste certificate. Este nevoie de investiții și la excavatoare, în cariere și la grupurile de producție, peste tot”, a spus Mitrescu. (M.M.)

Vizualizări: 1,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: