Zece mii de lei amendă pentru un supermarket din Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Gorj au efectuat controale în mai multe unități alimentare de pe raza județului Gorj. Angajații instituției au verificat modul în care este respectată legislația în vigoare.

În urma controalelor efectuate, inspectorii DSV Gorj au aplicat și amenzi. Cea mai mare sancțiune a fost încasată de  un supermarket, fiind vorba despre 10.000 de lei. Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 12.400 de lei.

”O amendă de 10.000 lei a fost aplicată la un supermarket, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare. În camera frigorifică destinată depozitării legumelor și fructelor erau depozitate și preparate din carne. De asemenea, o amendă de 1.200 lei a fost dată unui restaurant, pentru sectorizarea neadecvată a alimentelor (ouă consum lângă brânzeturi, legume ambalate lângă caserola cu mici de la care fusese îndepărtat ambalajul ce asigura protecția și elementele de identificare”, transmite DSV Gorj.

Tot 1.200 de lei a încasat și un magazin din Gorj, întrucât angajata care manipula produsele alimentare nu deținea echipament de protecție sanitară complet.

Controalele au avut loc în localitățile: Baia de Fier, Bumbești-Jiu, Motru, Novaci, Plopșoru, Polovragi, Rânca, Săcelu, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu și Țicleni.  

Vizualizări: 2,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: