CE Oltenia nu reuşeşte să strângă o mie de disponibilizaţi!

Administraţia CE Oltenia nu reuşeşte să ajungă la numărul de o mie de concedieri planificate pe acest an. În aceste condiţii, conducerea CE Oltenia a luat la pas subunităţile, pentru a cere şefilor de cariere şi liderilor de sindicat să convingă oamenii să plece la cerere din companie.

CE Oltenia mai are nevoie de 200 de persoane pentru a putea ajunge la cele 1.000 de concedieri planificate pentru anul acesta, începând cu luna mai. Până acum, doar 170 de mineri şi energeticieni ar fi solicitat să plece de bunăvoie din companie, cu 9 salarii compensatorii. Restul sunt cei pensionabili în următorii doi ani. Pentru a rezolva problema, şefii din CE Oltenia au purtat discuţii cu directorii de cariere, dar şi cu liderii de sindicat, în speranţa că aceştia o să-i convingă pe salariaţi să plece voluntar din companie. Unul dintre şefii CE Oltenia care ar fi recurs la acest gest ar fi Gheorghe Dobriţanu, directorul Direcţiei Miniere din CE Oltenia. Acesta a fost deja la carierele din zona Motru, pentru a discuta cu oamenii.

O nouă organigramă?

Surse din companie spun că există discuţii în rândul conducerii CEO şi pentru realizarea unei noi organigrame, care să fie mult mai restrictivă decât cea actuală. Asta după ce mulţi dintre salariaţii TESA, ale căror joburi au fost desfiinţate, au optat pentru alte posturi oferite de companie, prinse în organigramă, chiar dacă sunt mai prost plătite, cu clase mai mici. Este destul de clar că fiecare salariat vizat de aceste concedieri colective încearcă, prin orice metodă, să rămână în câmpul muncii.  

Nu au înştiinţat Şomajul!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a solicitat, încă de săptămâna trecută, CE Oltenia să prezinte situaţia disponibilizaţilor pe subunităţi, pentru a putea acorda servicii de preconcediere. Compania nu a transmis încă aceste informaţii. „Trebuie să ne aducă această situaţie, să ştim cum ne organizăm din timp”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. 

Vizualizări: 9,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: