CE Oltenia, obligat să închidă două grupuri. Ce transmite guvernul!

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că România trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile privind intrarea în conservare a grupurilor energetice Rovinari şi Turceni.

"România trebuie să-şi îndeplinească aceste obligaţii privind intrarea acestor grupuri în conservare, fără însă ca acest lucru, cel puţin potrivit situaţiei existente în acest moment, să aducă atingere în vreun fel situaţiei contractuale a celor care muncesc în acest moment”, a spus purtătorul de cuvând al guvernului.

Faptul că nu vor fi concedieri în acest an înseamnă ceva, dar nu mare lucru. Pentru că, în mod evident, compania nu va mai putea menține mult timp cei 11.300 de salariați, dacă rămâne cu doar cinci grupuri energetice funcționale.

Cărbunaru a încercat totuși să dea un ton optimist mesajului său. “Dar trebuie să ţinem cont că sunt obligaţii pe care România şi le-a îndeplinit şi pe de o parte acestea intră în conservare, pe de altă parte trebuie să aibă capacitatea, atunci când sistemul naţional energetic este dezechilibrat şi există această nevoie - desigur, vârful de sarcină este trecut odată cu această iarnă, care deja s-a încheiat - dar România, prin păstrarea în conservare a acestor grupuri, îşi păstrează această opţiune, această posibilitate de a utiliza la nevoie aceste grupuri", a arătat Dan Cărbunaru.

Bineînțeles, nu au lipsit nici promisiunile legate de realizarea unor noi investiții în grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice.

Vizualizări: 3,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: